Minte sănătoasă în corp sănătos

Anul trecut mi-am propus să schimb cele mai importante lucruri la mine, datorită faptului că eram însărcinată cu primul copil, şi am considerat că nu numai pentru mine, cât în special pentru EL e musai să fac aceste lucruri. Aşadar, am luat o foaie şi un pix şi mi-am făcut planul de bătaie pentru 2016!

1. Să încep să mănânc sănătos. No more fast food, fără sucuri acidulate, să am ore cât de cât exacte pentru fiecare masă a zilei si cel mai important: să nu mai sar peste micul dejun.
2. Să nu mai pierd nopțile cu ochii în laptop/telefon/tabletă. Am descoperit că somnul îmi este ESENȚIAL în aceste momente. Nu îmi mai pot permite să pierd orele care îmi sunt atât de prețioase acum. Trebuie să am creierul odihnit, ochii fresh, nu obosiți şi umflați.
3. Să optez pentru plimbările prin parc atât în zilele însorite, cât şi în cele mohorâte, în schimbul eternului film, sau a ieşitului prin cafenele. Consider că o porție buună de aer proaspăt face cât cel mai tare film de Oscar sau cât cea mai bună cafea din oraş!
Azi, sunt o mămică fericită! Am reuşit  dau jos extrem de rapid cele 30 de kg acumulate pe timpul sarcinii, datorită regimului sănătos la care m-am înhămat. Pot spune că m-a ajutat şi bebelul, datorită lui am început să am mese fixe, şi pline de vitamine. Am avut grijă la tot ceea ce mâncam şi în ce cantități mâncam, deoarece totul se transmitea la el prin prisma alăptării exclusive.
De când micuțul meu a început să mănânce diversificat, am încercat să-l familiarizez cu cerealele şi pseudocerealele. Am refuzat să-i cumpăr din supermarket-uri, şi îi luam numai de la plafar sau de pe site-ul celor de la Sano Vita, care a devenit brand-ul nostru preferat în materie de sănătate.14991120_1233597853368582_8743044564741080676_o
Lucrul amuzant a fost că eu nu aveam habar înainte, de ceea ce îi dădeam acum copilului meu. Îmi place să cred că am învățat să mănânc sănătos o dată cu puiul meu. Gătesc în fiecare zi câte ceva diferit. Altă zi, alt preparat de mâncare, exact ca la restaurant. Meseria de mămică îmi permite să experimentez noi rețete, sănătoase, atât pentru el cât şi pentru noi.
Am învățat să înlocuiesc unele alimente cu altele mai sănătoase, spre exemplu am renunțat la cacao în deserturi în favoarea pudrei de roşcove, sau orezul în detrimentul semințelor de quinoa.
Budincile din pseudocereale au devenit deserturile noastre preferate. Perle de tapioca, mixate cu quinoa sau cu semințele de chia, puțintică miere şi pe deasupra presărat puțin carob. Yummy yummy!14991286_1233597856701915_7968588405069320944_o
Gătesc bio şi mă mândresc cu asta. Încerc să-mi cresc copilul după un meniu echilibrat, sănătos, şi mă bucur că şi noi ne-am schimbat stilul de viață. Fiind o mămică destul de ocupată, timpul nu prea îmi permite să fac sport, însă mă salvează ieşirile zilnice cu micuțul.
Cu somnul am rezolvat-o. Alexuțu` îmi consumă mai toată energia, deci ce chef să mai am eu de stat pe laptop până târziu în noapte, cum o făceam în trecut? Acum abia aştept să adoarmă, ca să pot fugi la un duş rapid şi apoi să mă bag la somn.
Mă bucur foarte mult că mi-au intrat în reflex aceste 3 schimbări pe care vroiam să le adopt, că am reuşit să îmi schimb modul de viață atât de haotic pe care îl aveam dinainte să rămân însărcinată, şi că în viitor, să îmi cresc copilul în acest stil de viață sănătos! Deci, se poate!!
Articol realizat în cadrul competiției SuperBlog!

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *