Lecturi pentru zile ploioase, și nu numai!

Mi-e dor de anii în care eram la liceu. Anii în care am citit cele mai multe cărți. Că era vorba de lecturi obligatorii pentru examenul de Bacalaureat, sau de romane extra,  pur şi simplu le citeam pentru că îmi plăcea! Îmi place şi acum, numai că timpul este împotriva mea.

Mi-e dor să-mi fac un ceai sau o ciocolată caldă, să mă ghemuiesc pe canapea, cu o pătură pe mine, şi cu o carte bună în brațe, să mă las purtată pe alte meleaguri, şi să fiu părtaşă la poveşti incredibile.
Atât de îndrăgostită eram de cărți, atât de mult mă cufundam în poveşti, încât nu lăsam prea mult cartea din mâini. Ajungeam să citesc o carte în două zile! Romane peste romane îmi ocupau timpul în vacanțe. Cum le terminam, făceam un scurt rezumat în caietul de lectură pe care şi acum îl mai am, la mama acasă.
De regulă, mergeam cu prietenele în librării pentru a ne cumpăra cărțile care ne trebuiau la şcoală. Țin minte că petreceam ORE în librăria Eminescu, de lângă Universitate. Dar acum, îmi e mult, mult mai uşor să intru online. Şi una din librăriile mele online preferate este cea de la editura RAO.
Găseşti categorii pentru toate vârstele, toate genurile literare, poezii, aventuri, thrillere şi câte şi mai câte. Pentru că anotimpul rece a sosit deja, afară nu prea mai ieşim din cauza frigului şi a virozei care ne ține prizonieri în casă, am zis să-mi ocup timpul cu cititul, măcar o oră, două, în care doarme Alexuțu`.
Aşadar, vă propun trei variante de lectură. Am zis să încep cu clasicul. Categoria Clasic niciodată nu se demodează, şi mereu ai ocazia să reciteşti cărțile care ți-au marcat într-un fel sau altul, copilăria.
Am ales să recitesc „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery. Nu ştiu voi, dar cred că am citit-o de cel puțin 7 ori, este cartea copilăriei mele. De fiecare dată o citesc cu interes, ca şi cum ar fi prima oară când o citesc. Poate că vi se pare ciudat, dar mereu o percep altfel. Nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva, şi pot spune că am recitit multe cărți la vremea mea.coperta_2985_big
Aşa cum sunt mare iubitoare de filme thriller, pot spune că iubesc poate chiar mai mult, romanele acestui gen.
„Theodore Boone – Răpirea” de John Grisham, din categoria Thriller, prezintă povestea lui Theo, a cărui prietenă dispare în miez de noapte din casa lui. Orice efort al polițiştilor şi al detectivilor este în zadar, deoarece nu o pot găsi, iar el este nevoit să plece în căutarea ei, şi să investigheze cazul. De mică am fost mare fan al acestui gen, chestiile legate de detectivi întotdeauna m-au fascinat, iar mica recenzie a acestei cărți m-a convins să o adaug în coşul de cumpărături. Pe lângă recenzie, trebuie să recunosc că m-am gândit şi la tata, deoarece la noi, toată familia citeşte!coperta_2590_big
Şi pentru că am vrut şi ceva literatură SF (oarecum), am intrat şi la categoria Tineri, şi am ales o carte pe suflețelul meu.
„Vrăjitoare la ananghie” de Brittany Geragotelis, mi-a captat atenția datorită poveştii captivante şi a modului în care este scrisă cartea. Este exact pe înțelesul adolescenților, spune povestea acelei fete de liceu, super-populară, atrăgătoare, dar misterioasă, datorită „neamului” de vrăjitoare din care se trage. Pretty cool, huh? Mare fană „Twilight & co.”, am adăugat-o şi pe aceasta, deoarece de mult doream să am în wishlist o asemenea poveste.coperta_3184_big
Am plasat comanda, iar acum aştept să sosească zilele ce urmează. Prognoza pe zilele următoare va fi perfectă pentru sesiunile mele de night-reading: zile şi nopți ploioase, numa` bune de citit.216-sigla-rao-241x300
Articol scris pentru SuperBlog!

You may also like

3 comentarii

  1. Văzusem articolul tău după ce am postat, şi mă gândeam „Oo doamne, ce bine că nu sunt singura”. Diriginta mea mereu se lua de mine, i se părea anormal că eu văd diferit povestea de fiecare dată când o citeam (era lectură obligatorie în fiecare an!).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *