Denim: trend-ul care nu moare niciodată!

denim
Încă din liceu am dezvoltat o pasiune pentru obiectele vestimentare din denim! Având în vedere că în şcoala generală am fost obligată să port uniformă până în clasa a opta, din liceu am început să-mi creez un stil vestimentar casual, foarte confortabil, potrivit vârstei mele de adolescentă, iar din şifonierul meu nu lipseau blugii.

În anii 2000 erau la modă blugii evazați, cu talie înaltă pe care îi adoram. Adăugam la ei un maieu sau un tricou pe care niciodată nu îl purtam deasupra lor, ci îl băgam în pantaloni pentru a crea efectul de o talie şi mai înaltă, o pereche de adidaşi şi aia era ținuta.
Timpul a trecut, moda s-a schimbat şi au apărut blugii conici. Țin minte că nu îmi permiteam să îmi cumpăr, şi i-am modificat pe cei evazați. Cum? I-am descusut, am tăiat din ei, şi i-am cusut în aşa fel încât veneau ca un dres pe mine. Dar, mai conta? Erau ei conici? Erau! În liceu tânjeam când le vedeam pe colegele mele purtând un asemenea model, aşa că am îndrăznit să improvizez.
Datorită vremurilor atât de grele, şi a cheltuielilor pe care le avea orice familie pe timpul acela, târziu mi-am cumpărat o adevărată pereche de blugi conici. Eram atât de mândră de ei, că abia dacă mă înduram să îi port! Îi păstram pentru ocazii speciale.
După ce m-am angajat, primul meu salariu l-am cheltuit pe haine. Şi pe ce altceva în mod special? Pe blugi, evident. Parcă o aud pe mama: „Iar blugi??? Nu îți cumperi şi tu o fustă? O rochiță? Că doar eşti fată, mamă!”. Nu conta, în blugi mă simțeam cel mai bine.
14937421_1229354450459589_8403028558135843074_n
Sursă foto: We Heart It.
Apăruseră cei skinny, care erau şi mai şi decât cei conici. Dacă stau să-mi aduc bine aminte, blugii modificați de mine în liceu, aduceau mai mult cu cei skinny, atât erau de strânşi pe mine. Chiar dacă lucram într-o multinațională, ni se permitea să venim îmbrăcați casual. Atunci am descoperit pentru prima oară cămăşile din denim. Le accesorizam mereu cu papioane, care mai de care mai colorate.
Şi acum, după atâția ani în care am fost o denim addict, tot la fel sunt, nu m-am schimbat deloc. Am devenit mamă, între timp silueta mi s-a modificat şi evident că nu mai pot purta blugi skinny. Nu mă mai avantajează. În schimb, m-am îndrăgostit de cei boyfriend, acei blugi largi, tăiați, franjurați.
14956562_1229354440459590_8694734757401187652_n
Sursă foto: We Heart It.
Acei blugi la care pot adăuga o pereche de Converşi, un tricou şi un hanorac, and I’m good as new!
Vestea bună este că au revenit în tendințe cei evazați, cămăşile din jeans, gecile din denim. Le putem asorta la orice, şi fie vorba între noi, eu nu cred că există o revenire în tendințe a blugilor. Denimul mereu va fi în trend, no matter what baby!
Articol scris în cadrul competiției SuperBlog!

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *