Casa visurilor mele proiectată de AIA Proiect

Ca orice altă fată de vârsta mea, visam ca la 25 de ani să mă mărit, să am o casă care să se învârtească după soare, şi evident, doi copii!
Pe Făt-Frumos l-am găsit, nuntă ca-n poveşti cu rochie de prințesă am făcut, bebelul a venit mai devreme decât ne aşteptam, doar palatul ne mai lipsea.

Stăteam la socri, şi ştiți şi voi că nu prea e bine la grămadă. Opinii diferite, mentalități diferite, nu nuuu, neaaaaah, NU cu socrii. Singuri e perfect!!
Aşadar am început să ne interesăm în legătură cu tot ce ar implica ridicarea unei case, atât din punct de vedere financiar, cât şi din perspectiva realizării unui proiect de casă. Practic, cu asta începi!
La recomandările unor prieteni, şi ei proaspăt căsătoriți de un an şi ceva, am hotărât să apelăm la AIA Proiect, specialiști în proiecte de case, şi deci să le facem o vizită la biroul de proiectare din sediul din sectorul 6, nu foarte departe de unde stăteam cu chirie.sigla-2016
Nu visam la ditamai vila cu piscină, nu. O căsuță mică, cochetă, care să reflecte spiritul nostru tânăr, să ne caracterizeze ca şi o familie tânără şi plină de viață. Deoarece noi deja ne mărisem familia cu un membru, ne gândeam deja şi la momentul în care va creşte şi îi va trebui camera lui.
Aşadar, am optat pentru o casă cu etaj. Clasică, dar în acelaşi timp, modernă. La parter ne gândeam să facem un living spațios, pentru noi şi prietenii noştri, care nu sunt puțini la număr, şi unii deja au copii. Mereu ne-a plăcut să ne întâlnim cu toții undeva, şi să stăm la poveşti, la un grătar, iar acum ne doream din tot sufletul un living cu un open-bar.
Bucătăria la fel, o doream mare, deoarece îmi place să gătesc şi am nevoie de spațiu. Tot la parter aş fi vrut o baie de serviciu, ca să nu fim nevoiți să alergăm pe scări, la etaj, atunci când ar fi fost vorba de vreo „urgență”.
La etaj ne doream dormitoarele. Cel mare, matrimonial, pentru noi doi şi încă două mai mici. Unul pentru bebel, şi al doilea în cazul în care ar fi dorit cineva să rămână peste noapte la noi.
Pe lângă dormitoare, am zis să adăugăm şi două băi, una pentru noi, iar cealaltă pentru bebe pentru când va creşte. Biiine, fie! Recunosc! Tot eu o voi folosi, asta ca să am timp suficient să mă aranjez şi să nu stau să aştept după B ore întregi (sau invers).
Pe lângă aceste detalii legate de cum va fi împărțită casa, l-am lăsat pe B să le explice experților detaliile legate de izolarea acesteia, de faptul că am dori încălzire în pardoseală, un anumit tip de geamuri, tocmai pentru a avea o casă care să ne mai salveze de costurile ridicate ale facturilor.
Pe lângă aceasta, mi-am mai dorit ferestre mari!! Să intre soarele în casă şi să o scalde în lumină caldă. Vorba aceea, în casa unde nu intră soarele, intră doctorul! Aşadar, povestindu-le specialiştilor de la AIA Proiect despre casa visurilor noastre, am pus la punct ultimile detalii şi am convenit să realizeze proiectul.
Nu a fost ceva dificil, deoarece aveam ceva sigur în minte, nu ne-am răzgândit, şi am mers pe acelaşi principiu de casă clasică, de familişti! În primăvară dăm drumul la lucrări! Doamne ajută!
Articol scris în cadrul competiției SuperBlog!

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *