Visul de-o viață: doctor în frumusețe

– Doamnă doctor Alexandra, sunteți pregătită? Vă văd cam palidă, este totul în regulă?
– Emoții Ana, emoții… Nu-mi vine să cred că astăzi voi face cunoscută lumii crema care ar fi trebuit să mă salveze în adolescență.
– Stați liniştită, totul va decurge perfect! Aveți încredere!
– Am! Să fie cu noroc!
Mai aruncam un ochi în sală, şi mă şocam. Nu-mi venea să cred! Eram pe punctul de a-mi da testul final şi de a intra în branşa doctorilor de frumusețe, a specialiştilor Gerovital!!

Totul a început în adolescență…
Dacă există cineva care să-şi dorească să nu îşi mai amintească perioada adolescenței, ei bine, aceea sunt eu. Dar nu o pot uita.
La 16 ani începi o viață nouă. Treci de etapa de boboc la liceu, te poți considera deja veteran. Baluri de boboci, petreceri pe holurile liceului, întâlniri în Cişmigiu. Ei bine, eu nu am gustat din aşa ceva.
De ce? Din cauza aspectului meu fizic. A acneei de care sufeream. Toată lumea făcea parte dintr-o gaşcă. Eu nu. Pe mine mă ocoleau, mă evitau, iar singurele momente în care apucam să vorbesc la şcoală, erau cele în care profesorii mă scoteau la tablă. Abia atunci, colegii îşi mai aduceau aminte că au o colegă pe nume Alexandra Andrei.
Au trecut anii, am absolvit cu brio liceul şi m-am înscris la facultate iar în timpul liber, făceam nişte cursuri la o şcoală de make-up. Aici uitam cine sunt. Aici mă simțeam acceptată, deoarece învățând să mă machiez, deveneam o nouă persoană. Aici lumea mă privea direct în ochi, mă strigau pe nume, râdeau şi glumeau cu mine. Cu ajutorul lor, am reuşit să capăt o diplomă de make-up artist, iar cel mai important lucru pentru mine era că m-au ajutat să nu mai fiu o persoană introvertită.
Şi totuşi, nu eram mulțumită. Nici un doctor nu reuşise să mă vindece de acneea de care sufeream încă din adolescență. Nici o cremă nu mă vindeca, nu era nici un tratament care să dea roade.
La sfaturile prietenei mele cele mai bune, mi-am îndreptat atenția către ramura chimiei. Eram destul de bună încă din liceu la aşa ceva, aşadar mi-am zis că o pot face şi pe asta! Şi anume: m-am înscris la şcoala de farmacie.
Mergeam în paralel şi la facultate şi la şcoala de farmacie. Am absolvit facultatea cu un profil total diferit de cel al şcolii de farmacie.
În fiecare zi de curs, stăteam peste şi mă apuca noaptea în laboratorul de chimie. Testam, făceam fel şi fel de compoziții, ajunsesem să plec ultima din şcoală, iar cu un pic de noroc, proful de chimie îmi dăduse cheia de la laborator, şi puteam veni şi în weekend la şcoală.
Ce aveam de gând? Dacă tot nu se găsea nici o cremă pentru acneea mea, mi-am propus să îmi prepar chiar eu una!
Primul test: eşec total! Doar nu v-ați fi aşteptat să-mi iasă din prima, nu? Consultam cărți de medicină, diferite rețete din alte țări, tot ce nu-mi ieşea aruncam şi o luam de la capăt. Zile la rând pline de stres, nemâncată, toate le aruncam la gunoi şi reveneam asupra altor formule chimice.
Până într-o zi când am hotărât să testez pentru a zecea oară o compoziție a presupusei creme. Efecte adverse în primele 24 de ore nu au fost. Am continuat să mă dau cu crema. Roşeața dispărea!! Nu-mi venea să cred. Ceva funcționa şi eram pe drumul cel bun!!
Săptămânile treceau, eu mă pregăteam de licență, iar crema îşi făcea efectul! Nu total, dar se vedeau schimbări, care pentru mine erau majore!
Am absolvit cu mare mândrie şcoala de farmacie şi îmi căutam un loc de muncă. Profesorul de chimie mi-a propus într-o zi să le fac o vizită celor de la Farmec, pentru că avea o fostă colegă de facultate care lucra acolo, şi care îi spusese că se fac angajări. Printre altele, nu a omis să îi spună acelei colege, care făcea parte din echipa doctorilor Gerovital, că eu mi-am creat singură o cremă cu care am scăpat parțial de acnee. Doamna doctor a fost tare uimită să afle mai multe şi i-a spus că mă aşteaptă la un interviu.
387-crema-antiacneica-boxl-2
M-am prezentat la interviu cu mari emoții, de parcă îmi dădeam doctoratul. Nici prin cap nu-mi trecea ce urma să se întâmple.
Nu era un interviu obişnuit, într-un birou, ci direct în laboratorul celor de la Farmec. Atunci când mi-au dat echipamentul de laborator, mi-am spus că deja am picat interviul. Erau prea multe emoții!! Dar, mi-am revenit, le-am prezentat crema iar echipa de doctori mi-au propus să o îmbunătățesc cu câteva ingrediente.
În timp ce ei îmi povesteau că tocmai se pregăteau să lanseze o nouă gamă, a venit şi propunerea de a lucra la ei! Am acceptat fără să stau pe gânduri, iar acum iată-mă într-o sală plină ochi cu câteva zeci de persoane, lansând gama Gerovital H3 Derma+!
Şi iată cum din prima linie de produse dermatocosmetice face parte şi crema mea! O cremă antiacneică, un produs românesc de calitate, pe care şi-l poate permite oricine datorită raportului calitate-preț excelent!
Iată cum din adolescenta introvertită, am avut curajul să țin capul sus în ciuda aspectului meu, şi mi-am propus să găsesc singură leac pentru problema mea! Iar ca un bonus, am ajuns să lucrez alături de profesionişti, munca mea este apreciată şi sunt mândră de tot ce am realizat!
Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog!

You may also like

3 comentarii

  1. Mulțumesc frumos, nici eu nu știu de ce am introdus acel link, era târziu și cred că oboseala și-a spus cuvântul. Mulțumesc încă o dată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *