Ștampilele lui Moș Crăciun

Urmează cea mai frumoasă perioadă din an, perioada cadourilor, a colindelor, o perioadă mult aşteptată de toată lumea, mai ales de cei mici. Ho ho ho! Vine Moşul cel mult aşteptat. Ați fost cuminți? Să nu mințiți, Moşul ştie tot!

La Polul Nord deja se lucrează la foc automat. Armata de spiriduşi a Moşului s-a mobilizat, iar ajutorii lui deja citesc scrisorile care vin de la copiii toată lumea. Ca să faciliteze munca Moşului, doamna Crăciun a decis să apeleze în urmă cu câțiva ani, la cei de la Colop.
Cum? Nu ştiți cine sunt?? Sunt veterani în domeniul ştampilelor din România, de circa 10 ani.
De ce a ales Colop? Se ştie că doamna Crăciun este o mare protectoare a mediului înconjurător. Ştampilele sunt realizate din plastic reciclat şi material biodegradabil. Aşadar cum spuneam, doamna Crăciun a apelat la ei, pentru personalizarea unor ştampile.file_4_16
Ideea a fost simplă: după ce spiriduşii Moşului citesc scrisorile primite de la pitici, ei vor trebui să le ştampileze cu ştampila potrivită.
Au fost realizate 4 tipuri de ştampile: „Cumințica”, „Cumințel”, „Obraznic” şi „Poznaş”.
În felul acesta, Moşului îi va fi mult mai uşor să citească doar „calificativul” copilaşului. Înainte, scrisorile erau grupate pe alte categorii, şi se mai făceau mici erori, astfel încât copilaşii poznaşi primeau mai multe cadouri decât ar fi trebuit, iar cei care erau cuminți nu primeau atât de multe cadouri.
Aşadar, de cum au ajuns ştampilele la atelierul Moşului, s-au şi pus pe treabă. Spiriduşii se amuzau tare mult pe seama scrisorilor primite, iar ştampilele erau tare încântate atunci când trebuia dat verdictul. Din când în când, Moşul mai venea prin atelier şi verifică ştampilele.
Era tare încântat de ideea doamnei Crăciun. I-au plăcut atât de mult ştampilele, încât a decis să le folosească de acum încolo în procesul citirii scrisorilor.
Cumințica şi Cumințelul erau cei mai de folos, din câte se pare micuții sunt pe an ce trece, din ce în ce mai cuminți. Tuşul acestor două ştampile trebuia schimbat extrem de des. Poznaşul era şi el popular, dar nu precum cuplul de mai sus. Obraznicul şomează. Aşa face de vreo 2 ani încoace, iar prin atelier se zvoneşte că Moşul ar vrea să renunțe la el, să-i dea un concediu binemeritat!
Oare copilaşii s-au cumințit? Nu ştiu să vă spun asta, rămâne să vedem în noaptea de Crăciun. Mă întreb, oare pe scrisoarea mea, Cumințica şi-a pus amprenta? Abia aştept să aflu!
Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog!

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *