Peripeţia unei mămici imigrante

Ştiți bine din câte v-am povestit aici pe blog, că fac parte din gaşca mămicilor imigrante. Am aflat că sunt însărcinată la o săptămână după nuntă. Veselieeee, bucurieeee, hai la doctor pentru confirmare! Pot spune că atât de entuziasmată am fost de veste, încât am intrat în primul cabinet ginecologic care mi-a ieşit în cale. Multe femei stau, se sfătuiesc cu prietenele, la ce doctor să se ducă, să fie musai doctoră, şi câte şi mai câte. Ei bine, eu am nimerit la un doctor! Mi-a confirmat ceea ce testul de sarcină o făcuse înainte cu două zile, însă noi trebuia să ne întoarcem în Cipru, la muncă.

Acolo m-am stresat îngrozitor, deoarece nu credeam că voi avea nevoie în viitor să apelez la traduceri medicale. Şi mai îngrijorător, tocmai pentru sarcină! Primele 3 luni de sarcină au decurs foarte ok. Nu grețuri, nu amețeli, exclus pofte! Munceam cu drag şi spor la un beach-bar, aveam Marea Mediterană la 2 metri, şi mă răcoream în pauze la umbra palmierilor. Un job de vis!
Am ales să merg la un spital particular, deoarece, fie vorba între noi, sistemul medical de stat al lor aduce cu al nostru. Şi de ce să mint, îmi şi permiteam să merg la particular. Acolo sunai, te programai la ora X, la ora X doctora intra în cabinet şi te chema.
Mi s-a dat să fac un set de analize complet, asemănător cu ce ți se dă la noi în țară. La nevoie, daca o analiză nu ieşea cum trebuie, sau dacă doctorul suspecta ceva, ți se recomanda repetarea acesteia, gratuit!
Dacă la analizele uzuale înțelegeam cât de cât ce scria pe foaie, în ce parametri trebuia să mă încadrez, cu doctora de asemenea mă înțelegeam în limba engleză, ei bine nu credeam că va veni ziua în care îmi va trebui un ajutor pentru a-mi explica ce mi se întâmplă. Sau mai bine spus, ce i se întâmplă puiului meu.
Dacă am spus mai sus că job-ul era de vis, nu am mințit cu nimic. Dar temperaturile ridicate în care eram nevoită să muncesc, erau infernale! Vara aceea se anunțase a fi cea mai călduroasă din toți anii, cu temperaturi care ajungeau la ora prânzului la peste 50 de grade, la umbră! Degeaba ne răcoream toți cu apă, cu gheață, sau fugeam la duşurile de pe plajă. Era în zadar. Muream de cald la propriu!
Piticul meu din burtică tocmai împlinise 5 luni, era de o energie rară. Dar, datorită căldurii, el nu mai mişca în burtă. Am aşteptat să treacă o zi, două chiar, iar într-a treia zi am început să plâng. Eram la muncă şi vorbeam cu o colegă de faptul că eu nu îl mai simțeam mişcând. Ea încerca să mă liniştească, însă în zadar. Când deodată a început să mă înțepe burta. Am sunat un taxi şi m-am prezentat de urgență la spital.
La ecograf băiatul meu nu dădea semne să se mişte atât de mult, precum o făcea de obicei. Doctora încerca să mă liniştească, glumind şi spunându-mi că să vorbesc mai încet, să nu îl trezesc. Orice mamă ştie că în asemenea momente nu îi mai arde de glumit, ea simte că ceva nu e în regulă!!
Mi-au luat câteva analize de sânge, tensiunea, o ecografie şi mi-a prescris câteva medicamente. Cât timp aşteptam să vină rezultatele analizelor, vorbeam cu o prietenă din Anglia.
Îi spuneam că nu am încredere, simțeam că e vorba de mai mult, dar că doctora nu prea vrea să mă sperie. Ea m-a sfătuit să îi cer dosarul meu doctorei, cu toate analizele şi observațiile făcute de ea, şi apoi mi-a recomandat să apelez la o agenție de traduceri. În felul acesta puteam fi sigură de orice!
Aşa am şi făcut! Când doctora mi-a dat dosarul, mi-a recomandat odihnă, repaos la pat şi să renunț la job. Gata! Asta era prea mult! Am pus mâna pe telefon şi am căutat o agenție de traduceri. La sfatul prietenei mele, nu am căutat prea mult, ci am mers drept la țintă: am ales Agenția de Traduceri Swiss Solutions.swiss-solutions
Am avut mare încredere în ei! Au fost extrem de prompți, în 24 de ore de când le-am trimis documentele şi analizele scanate, mi-au şi livrat traducerea din engleză în română. Aveam de ce să mă tem: iminență de avort spontan, contracții intra-uterine, iar ca recomandare: repaos general la pat! De asta îi era teamă doctorei!
De asta mă temeam şi eu. Am renunțat la job, stăteam numai în pat, mă ridicam numai să mă duc la masă şi la toaletă iar la plimbare ieşeam numai însoțită. Îmi era frică, oboseam imediat iar burta începea să mă înțepe.
Cei de la Swiss Solutions mi-au tradus mot-a-mot analizele, ca şi cum mi le-ar fi explicat un doctor, am avut mare încredere în ei şi chiar n-am regretat că i-am ales. Viața micuțului meu şi situația în care ne aflam au depins tare mult de acele traduceri, explicații. Era o teamă… teamă că îl voi pierde. Slavă Domnului, o teamă spulberată de Swiss Solutions!
Acest articol a fost scris în cadrul competiţiei SuperBlog!

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *