Avion cu motor, du-mă pân` la tati în zbor…

ryanair 2

… eu te iau, că eşti mic, şi ți-e dor de-al tău tătic!

E foarte greu când eşti părinte şi trebuie să „te rupi” de familia ta pentru a-i asigura un trai mai bun. Am ales să vorbesc astăzi despre părinții emigranți. Cei care sunt nevoiți să-şi lase jumătățile, copiii, viața lor în țară, şi să se îmbarce către necunoscut. Un necunoscut care le oferă posibilitatea de a avea o viață mai bună, mai uşoară. Dar .. nu e deloc uşoară!

Am plecat din țară acum trei ani. Destinația: Cipru. Nu eram căsătoriți. De aceea plecam. Ni se ivise oportunitatea să muncim, pe bani frumoşi, şi am acceptat. Am lucrat acolo trei sezoane, iar la al treilea eu am spus pas, aveam un nou job: cel de mămică. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Nu se mai câştiga atât de bine, oamenii se schimbaseră, iar noi ne-am întors în țară.ryanair 3
Apoi, el a plecat către o nouă destinație: Anglia. Eu am rămas cu Alexuțu` în țară, stabilisem „să testeze terenul”, apoi să venim şi noi.
Iată că a trecut mai bine de o lună, dar simt că e din ce în ce mai greu. Să fii părinte şi să trebuiască să pleci fără jumătatea ta, fără bucățica de om care îți lumina zilele, este îngrozitor de greu!
Viața de emigrant te schimbă. Nu e atât de uşor precum pare. Din exterior, lumea spune că „a dat norocul peste el şi acum e plin de bani”. Ce folos să fii „plin de bani”, cum cred ei, când eşti gol pe dinăuntru? Când munceşti de turbezi, şi pe deasupra, eşti SINGUR!
Când vii seara acasă şi constați că nu e nimeni să te întâmpine. Mănânci SINGUR! Adormi SINGUR! Dar până adormi, te uiți peste poze, mintea îți zboară la ai tăi… Şi urli în perna ta, de SINGURĂTATE!
Şi mai trece o zi. În străinătate zilele trec extrem de repede. Pierzi noțiunea timpului, nu ştii dacă e marți sau dacă e weekend, pentru că oricum nu ai weekend liber. Mai intri pe Skype, îl mai vezi pe pitic, îți mai alină un pic dorul şi apoi, hai la muncă!
Acasă, eu stau şi mă ocup de junior. Nu ştie, nu conştientizează, dar îl strigă mereu pe „ta-ta”. Cuvintele lui îmi umplu golul din suflet. Cu fiecare zi ce trece, el creşte iar eu mă bucur de copilăria lui. Îmi spun mereu că nu pot să mă obişnuiesc fără „ta-ta” al lui lângă mine. Dar mă îmbărbătez şi trec repede peste starea de melancolie.
Deoarece soțul meu mi-a făcut o surpriză şi a venit fără ca eu să știu în țară, am zis să îi plătesc cu aceeaşi monedă. Într-un mod plăcut, bineînțeles. De câteva zile cercetez piața biletelor de avion, deoarece sunt în căutarea unui city break low cost. Se apropie sărbătorile de iarnă şi vreau să ne facem acest cadou: o destinație de weekend prelungit!
Am ales Ryanair ca şi companie de zbor de data aceasta. Este o companie low-cost, au extraordinar de multe oferte, zboruri în Europa, şi după părerea mea, este ideală pentru o vacanță europeană.
Am încercat să caut o destinație de zbor ieftină, deoarece vreau să salvez câțiva bănuți ca să vizităm toate punctele de atracție din Roma. Așa e, am ales Roma pentru mini-vacanța noastră, datorită faptului că este un oraș încărcat de istorie, pe care visam de mult să-l vizităm.ryanair 1
Alexuțu este deja obișnuit să călătorească cu avionul de la vârsta de trei luni, așadar nu voi avea prea mari emoții în legătură cu el. Multă lume se sperie când vine vorba să călătorească cu bebeluși, însă dacă optați pentru Ryanair, nu trebuie să vă faceți deloc griji!
Au facilități de călătorie cu familia, iar când spun asta, mă refer la faptul că beneficiezi de îmbarcare prioritară la jumătate de preț pentru copii (deci, adio așteptat la coadă), 2 bagaje de mână gratuite, pluuus că scaunele auto ale copiilor sunt permise la bordul avionului!!
Aaah, și vă mai vând un pont: puteți face check-in-ul direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației mobile Ryanair! Muult, mult mai simplu!
Meritam această vacanță în trei, deoarece chiar dacă nu vom sta prea mult timp separați, e greu. Mămicile ale căror soți sunt la muncă în străinătate știu despre ce vorbesc, știu cât de dificil este să stai departe de jumătatea ta, de sprijinul tău atât fizic cât și moral.
Mămici, voi cum faceți față distanței? Câți kilometri vă despart?
Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog!

 

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *