Talentul se moștenește în familie: Gemini Atelier

atelier

A trebuit vreodată să oferiți un cadou mai special, pentru o persoană specială, și chiar nu vă trecea nimic prin cap, ce i-ați putea oferi? Ei bine, mie mi s-a întâmplat de muuulte ori. Cu toate că n-am dat greș (zic eu!) până acum, de curând am descoperit un atelier de creație, care realizează cadouri unicat, mici comori pe care le poți oferi chiar și celei mai sofisticate persoane! Și culmea, nu este vorba despre o singură persoană care le realizează, așa cum v-am obișnuit din interviurie pe care le-ați mai citit, ci despre o întreagă familie! Să aflăm mai multe despre Gemini Atelier!

1. Îmi poți spune mai multe te rog, despre cine este artista din spatele creațiilor de la „Gemini Atelier„?
A&D: „Gemini Atelier” este, de fapt, o familie. Eu şi sora mea Diana, am demarat acest proiect, pentru ca mai apoi, să îi angrenăm şi pe părinții noştri.
Totul a plecat de la dorința de a face nişte jucării pentru băiatul meu, care acum are 2 anişori. Un Sensory Blanket şi un Quiet Book. A fost suficient pentru a îmi trezi pofta de a crea şi alte lucruri frumoase. Diana era în acelaşi punct. A fost momentul potrivit pentru noi.
Fiecare dintre noi îşi pune talentul la contribuție, astfel că realizăm de la mărturii de nuntă sau botez, până la decorațiuni pentru casă, tablouri sau sculpturi. Însă cutiile pentru bijuterii şi ceasuri, personalizate prin gravură sau pictură, sunt printre produsele cele mai apreciate.

Această prezentare necesită JavaScript.

2. De ce numele de „Gemini Atelier”? Cum a început totul?
A&D: Totul a început în iulie 2015, când am realizat că vrem să îi bucurăm şi pe alții cu ce iese din mâinile noastre, şi că ne dorim să muncim cu drag în fiecare zi.
Consider că cea mai frumoasă muncă este aceea pe care o faci din pasiune, iar în cazul nostru, pasiunea pentru artă şi handmade a venit de la tata, Mircea Silivestru, care este artist plastic, şi de la mama care ne-a susținut mereu. Dovadă că materiale şi idei strângem de câțiva ani, însă până vara trecută, am creat produse pentru noi înşine şi pentru casă.
Numele de „Gemini Atelier” l-am ales pe baza conexiunii dintre mine şi sora mea. Avem o legătură foarte specială, aparte, plus că semănăm foarte bine fizic, şi suntem amândouă în zodia Gemeni.
3. Cum a evoluat afacerea voastră în timp şi ce aşteptări aveți de la ea în continuare?
A&D: Proiectul nostru a evoluat într-un ritm neaşteptat, într-un mod frumos, un adevăratul sens al cuvântului. Ne-am descoperit şi ne-am redescoperit cu fiecare cerință a clienților, şi cu fiecare idee pusă în practică.
Îmi aduc aminte cum ne bucuram pentru 2-3 like-uri pe Facebook, în vara anului trecut. Acum vin cu zecile pe zi şi fiecare ne umple inima! Ne bucurăm enorm să vedem că suntem apreciați, şi ne străduim să le oferim clienților noştri o experiență cât mai plăcută.
Poate e mult spus, dar ne dorim să schimbăm mentalitatea oamenilor, ne dorim să-i facem să aprecieze lucrurile realizate manual, special pentru persoanele cărora le sunt dăruite. Este atât de plăcut să primeşti în dar ceva care a fost creat special pentru tine, şi cu gândul la tine, un locul unui obiect lucrat în serie, cumpărat de pe un raft.

Această prezentare necesită JavaScript.

4. Prin ce metode de publicitate ați reuşit să faceți cunoscut „Gemini Atelier”?
A&D: Încă de când am demarat proiectul, ne-am axat pe promovarea online, prin intermediul Facebook-ului. În zilele acestea, în care fiecare dintre noi are tehnologia la purtător, este imposibil să dai greş cu aşa ceva.
Însă, în scurt timp, cumpărătorii noştri au dorit să ne cunoască personal, şi aşa am ajuns să participăm la târgurile de produse handmade, organizate de diverse asociații din Constanța şi Bucureşti.
5. Simțiți că vi s-a schimbat viața de când ați început să faceți handmade? În ce fel?
A&D: Categoric! În primul rând văd altfel lucrurile! Sunt mult mai plină de energie de când am început să fac ceea ce îmi place. Proiectul acesta reprezintă o motivație şi o provocare în fiecare zi! Şi cel mai important este că îl am pe soțul meu alături în tot ceea ce înseamnă „Gemini Atelier„.
Observ că mi s-a schimbat viața, chiar şi atunci când merg la cumpărături şi realizez că, în loc să mă întorc acasă cu lucruri pentru mine, am brațele pline de materie primă şi unelte pentru proiectele în curs.
„Gemini” înseamnă ore întregi de muncă, schițe şi, de cele mai multe ori, nopți albe. Însă mă împlineşte ceea ce fac, şi îmi doresc să continui asta până la adânci bătrâneți.
6. Cine sunt clienții voştri? Ați avut parte vreodată de vreo cerință mai „specială” pentru o comandă?
A&D: Clienți ne sunt aceia care vor să dăruiască un cadou aparte, oameni care au o apetență crescută pentru frumos, pentru obiecte unice.
Ce-i poți dărui unei persoane care are totul, decât ceva unic, făcut manual şi personalizat cu grijă?! Speciale sunt aproape toate comenzile pe care le primim, deoarece fiecare client vine cu câte o idee nouă, pe care trebuie să o punem în practică.
Unele proiecte necesită zile în şir de schițe şi probe, însă niciodată nu am spus „nu” unei cerințe şi întotdeauna am adus zâmbete pe fetele clienților noştri. Aşa ne-am dat seama că putem!

Această prezentare necesită JavaScript.

7. Până unde au ajuns să călătorească micile voastre creații?
A&D: Am avut clienți din toate colțurile României, şi am avut clienți chiar şi din afara țării, care au vrut să le ofere bucurii celor rămaşi aici, bucurii la care am fost complici, cu mare drag.
Iar spre satisfacția noastră, avem şi produse care au călătorit chiar mai departe de granițe, în Marea Britanie, Spania, Franța.
8. Care crezi că este „Rețeta succesului” în cazul vostru?
A&D: Cheia este să nu te dai bătut la primul obstacol care îți apare în cale. „Oamenii nu se împiedică de munți, ci de pietre”, după cum spunea un proverb chinezesc. După părerea mea, „rețeta” constă într-un cumul de factori: talent, pasiune, timp dedicat şi încredere în tine, că vei reuşi!
9. Din punctul vostru de vedere, se poate trăi din handmade în România?
A&D: Îmi place să cred că oamenii vor aprecia, la un moment dat, adevărata valoare a lucrurilor făcute manual, din inimă, astfel încât artiştii să poată renunța la job-ul de zi cu zi, de multe ori stresant, şi să se poată dedica complet realizării de obiecte handmade.
Deocamdată, această latură îți aduce satisfacții doar parțial, adică pe plan emoțional, nu şi pe cel financiar. Artiştii sunt nevoiți să mențină prețuri joase, care nu reflectă munca lor, pentru a putea concura cu produse aduse din China pe bandă rulantă.

Această prezentare necesită JavaScript.

10. Unde vă pot găsi cititoarele sau cititorii noştri? Unde vă promovați afacerea?
A&D: Momentan ne promovăm afacerea pe Facebook, aşa că toți cei care doresc să intre în contact cu noi, ne pot găsi pe pagina „Gemini Atelier„.
Avem în plan realizarea unui site de prezentare şi comercializare a produselor noastre, precum şi a unui magazin în cadrul unui complex comercial.
Însă, după cum am spus mai devreme, acest domeniu nu-ți permite să renunți la job-ul de zi cu zi, pentru a te putea dedica complet pasiunii tale, iar aceste lucruri necesită foarte multă vreme ruptă de lângă familie. Fiecare lucru la timpul lui.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *