O nouă etapă a diversificării: cerealele pentru bebeluși

cereale

Micuțul tău a împlinit 6 luni? Felicitări şi „La muuulți ani!”. Este timpul să începeți amândoi o nouă etapă din viața lui, şi anume: diversificarea! Odată ce micuțul e pregătit pentru trecerea la alimentația solidă, e momentul să faceți cunoştiință, atât el, cât şi tu mami, cu cerealele pentru bebeluşi.

În mod tradițional, primul contact al bebeluşului cu hrana solidă se face prin intermediul cerealelor. Noi nu am început diversificarea direct cu cereale, ci cu legume pasate. Apoi fructe, apoi cereale.
Motivul pentru care acestea constituie prima alegere a părinților, este faptul că sunt uşor de digerat, fiind astfel potrivite pentru stomăcelul delicat al micuțului, nu reprezintă un pericol de alergii alimentare şi sunt foarte versatile.
Cerealele au avantajul de a putea fi preparate în mai multe moduri, aşa încât să aibă o consistență uşor de înghițit, iar textura şi gustul lor să poată fi modificate fără prea mult efort, pe măsură ce bebeluşul creşte şi se obişnuieşte tot mai mult cu nutriția solidă.
Dintre toate tipurile de cereale de pe piață, cele din orez sunt de obicei preferate pentru primele mese ale micuțului, deoarece sunt considerate mai sigure şi mai delicate cu organismul celui mic.
Un alt motiv pentru care sunt recomandate de pediatri, este faptul că sunt aproape fără gust, ceea ce înseamnă că, atunci când sunt amestecate cu lapte matern (sau praf), vor „împrumuta” gustul şi mirosul acestuia, oferindu-i bebeluşului ceva familiar, care să facă tranziția mai uşoară.
După ce micuțul s-a acomodat cu cerealele din orez, îi poți varia meniul, introducându-i rând pe rând în alimentație şi alte tipuri de cereale, cum sunt cele din orz şi ovăz. E bine să faci asta treptat, aşteptând câteva zile înainte de a-i da un aliment nou, pentru a avea răgazul să observi dacă face vreo alergie.
Ai însă la îndemână şi alte opțiuni, pe care e bine să le încerci chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, ca să-i asiguri micuțului o dietă cât mai diversificată:
quinoa – conțin proteine, importante pentru dezvoltarea muşchilor bebeluşului (e bine să alegi cereale care conțin măcar un gram de proteine per porție), şi sunt pline de fibre, având totodată o varietate de vitamine şi minerale importante pentru o creştere armonioasă, ca de pildă calciul, fierul şi acidul folic;
ovăz – este o excelentă sursă de fibre, calciu şi proteine, furnizându-i în acelasş timp micuțului fier şi zinc;
orz – îi va asigura bebeluşului necesarul de vitamina A, acid folic şi proteine;
mei – conține multe dintre vitaminele din complexul B, dar şi potasiu, fosfor, magneziu şi fier, fiind totodată o sursă bună de proteine;
kamut – este strămoşul grâului, dar are avantajul de a fi mai bogat în proteine, vitamine şi minerale şi de a conține mai puțin gluten;
hrişca – nu conține gluten şi are multe proteine şi vitamine, furnizând o cantitate importantă de fier, niacină (vitamina B3) şi acid folic (vitamina B9).
În primele câteva luni de hrană solidă, este indicat să-i dai bebeluşului câte un singur fel de cereale (fără să le amesteci între ele). Abia după ce micuțul s-a obişnuit să mănânce şi altceva decât lapte, poți combina tipurile de cereale sau le poți amesteca cu bucăți de fructe şi legume pasate, ca de exemplu bananele, piersicile şi avocado sau mazăre şi morcovi.
Chiar dacă tu ai strâmba din nas la un astfel de meniu, aceste combinații nu sunt deloc stranii pentru papilele gustative ale bebeluşului, care va fi fericit să încerce mereu lucruri noi şi cât mai interesante.
Noi am ales să încercăm în primă fază cerealele de la Organix. Se pot introduce de la vârsta de 7+. Am ales varianta cu ovăz, prune şi banane. Ca să le preparăm am pus 3 linguri rase de cereale într-un bol, adăugat 6 linguri din laptele obişnuit al lui Alexuțu, încălzit. Se amestecă bine până când se omogenizează, şi se lasă 30 de minute, deoarece în timp, compoziția se îngroaşă.
Etapa cerealelor a avut un succes total, și sunt taaare mândră de îngerașul meu! Îi plac taaare mult cerealele, și mă bucur că îi plac produsele ORGANIX!cerealele
Instrucțiunile sunt doar un ghid, puteți pune mai mult lapte sau mai multe cereale, în funcție de preferințele micuțului tău şi de apetitul lui.cerealele
La ORGANIX găsiți mâncare gustoasă, de calitate, din ingrediente ecologice, selecționate pentru a întâmpina nevoile nutriționale ale bebeluşilor şi copiilor!
S`aveți poftă, micuților!cerealele

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *