Tinerii designeri iau cu asalt România!

Papioane, guleraşe, broşe, bentiţe, cordeluţe, butoni, poşete-plic. Pe scurt, o lume a accesoriilor rafinate, cu accente jucăuşe şi colorate, perfect îmbinate pentru a-ţi oferi un stil unic, create de Miruna, unul dintre tinerii designeri, cu mult talent, de pe plaiurile mioritice. Să o cunoaştem mai bine, din interviul pe care a binevoit să mi-l acorde!

– Bună Miruna! Îți mulțumesc tare mult că ai acceptat să-mi acorzi acest interviu.
– Bună tuturor! Mă numesc Miruna Blotor Iuhos, am 31 de ani şi m-am născut, am crescut şi locuiesc pe un vârf de deal din frumosul Maramureş. Sunt îndrăgostită de natură şi de autenticul românesc. Iubesc Maramureşul meu drag, şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a hărăzit să trăiesc aici. Într-un colţ de lume, unde pot visa şi pot realiza ceea ce visez.
1. Dacă ar fi să descri în 2 cuvinte ceea ce faci, care ar fi acestea?
M: Creez bucurii.
2. Ți-am admirat superbele papioane din colecția „Romance”. De ce crezi că ar trebui să avem cel puțin un papion în garderobă?
M: Papionul este un accesoriu foarte versatil. Cu siguranță a-l avea în garderobă este un atu pentru oricine.
Pentru fiecare stil, se găseşte şi un papion adecvat. Dă o notă de eleganță, alteori este jucăuş, uneori sobru. Dar mereu în trend!

Această prezentare necesită JavaScript.

3. Am observat că ai în colecție şi papioane bărbăteşti. Ți s-a întâmplat vreodată ca un bărbat să fie mai pretențios decât o femeie în alegerea papionului pentru completarea unei ținute?
M: Nu. Încă niciun bărbat nu a fost atât de pretențios. Şi de obicei, doamnele aleg papioanele pentru soți/prieteni.
Ele sunt cu siguranță cele mai pretențioase!
4. Eşti pasionată şi de design vestimentar. Care sunt planurile tale pentru viitor? Vrei să te dezvolţi şi în direcţia vestimentaţiei sau ai şi alte talente ascunse?
M: Pasiunea pentru design vestimentar a venit pe parcurs. Lucrând la maşina de cusut am început să cos şi altceva decât papioane. Îmi doresc mult să învăț mai mult, să mă dezvolt în această direcție.
Următorul pas este un curs de croitorie şi design vestimentar la Şcoala Populară de Artă din oraşul meu. Apoi vom vedea ce ne rezervă viitorul. Ținta e sus!
5. Ce avantaje şi dezavantaje ai întâlnit până acum în cariera ta?
M: Avantajele sunt multe. Am întâlnit şi cunoscut oameni foarte talentați, o comunitate mare de artişti handmade. Am descoperit o nouă lume, aş putea să zic.
Şi cel mai mare avantaj este că iubesc ceea ce fac, iar asta mă face foarte fericită. Dezavantaje? Uneori m-am împiedicat de critica unor persoane, alteori ceea ce fac nu este considerat „muncă”.
Dar încă nu am întâmpinat un dezavantaj major care să mă facă să renunț.

Această prezentare necesită JavaScript.

6. Ce îți place cel mai mult în ceea ce faci? Ca să zic aşa, ce randament ai? Câte comenzi onorezi pe lună, de exemplu?
M: Iubesc tot ceea ce implică munca mea. De la alegerea materialelor, la combinarea lor, la croire şi coasere, până la admirarea produsului finit.
E o relaxare pentru mine. Volumul de muncă diferală de la sezon la sezon. Vara de obicei e cam linişte în micul meu atelier (nu chiar totală!!). În schimb, toamna, iarna, chiar şi primăvara, mă prinde noaptea la maşina de cusut.
Nu am contabilizat câte comenzi am lună de lună. Uneori zeci, alteori 5-10 pe lună.
7. Ai putea trăi doar din handmade?
M: Dacă aş dedica 8-10 ore pe zi handmade-ului şi m-aş ocupa serios de marketing, da, aş putea!!
8. Ce faci cu o piesă nereuşită? Cu toţii avem eşecuri, dar ce trebuie să învăţăm din ele?
M: Piesele nereuşite sunt ori refăcute, ori puse într-o cutie, unde îşi aşteaptă ” reinventarea”. Dintr-un eşec înveți mult, foarte mult! Înveți ce să nu faci greşit şi a doua oară. Şi creşti. Fără greşeli nu aş fi reuşit să mă dezvolt.
9. Participi la târguri sau îți desfăşori activitatea doar în online?
M: Da, am participat şi voi mai participa la târguri. Este o experiență minunată să interacționezi direct cu oamenii, nu doar în mediul online.

Pe Miruna o puteți găsi pe pagina ei de Facebook, Liayn’s Creations by Miruna B. Iuhos!

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *