Pentru că bijuteriile sunt pentru totdeauna!

bijuteriile

Se numeşte Georgiana Rucărean, are 25 de ani, este din Mediaș, dar locuieşte la Cluj de 7 ani. Georgiana se caracterizează ca fiind o persoană iubitoare de natură, îi plac lucrurile simple dar diferite, şi adoră să fie înconjurată de optimism! Pe lângă mărgelit, are ca hobby călătoriile şi iubeşte să petreacă timp în compania familiei şi prietenilor apropiați. Este o persoană responsabilă, visătoare, optimistă şi încrezătoare. Haideți să aflăm mai multe despre mica-mare pasiune a ei: bijuteriile!

1. De unde a apărut pasiunea pentru handmade? Ai urmat cursuri?
G: Totul a început din liceu când eram pasionată de brățările făcute din ață, se purtau foarte mult pe atunci iar acum am observat că sunt din nou la modă. Aşadar, într-o zi am hotărât să învăț cum se fac aceste brățări.
După primul model creat eram foarte entuziasmată, am continuat, am văzut că îmi ieşeau toate extrem de bine şi am început să le fac cadou pe la prieteni şi surorii mele mai mari. Apoi m-am gândit, cum ar fi dacă mi-aş crea eu singură bijuteriile?
Am început să mă documentez pe internet, am citit foarte multe articole şi discuții de pe anumite forum-uri şi fiindcă foarte multă lume lucra cu pasta FIMO, am zis că trebuie să încerc şi eu. Zis si facut.
Însă după multe încercări, mi-am dat seama că pasta FIMO nu e de mine, nu am talent la pictură şi la modelat, aşa că am trecut la mărgele şi la tot felul de materiale. Era lumea mea, aici puteam să fiu cât mai creativă, puteam să mă joc cum vroiam eu.
Nu am urmat nici un curs. Tot ce am învățat, am învățat singură, şi încă mai am multe de învățat. În anul 2009 mi-am deschis şi un blog unde îmi afişam cu mândrie toate creațiile, dar care pe parcurs l-am închis.
Iată cum din toată joaca asta, a apărut o mare pasiune pentru bijuteriile handmade, care acum le găsiți pe pagina mea de facebook, Bijoux forever.

Această prezentare necesită JavaScript.

2. Care a fost prima ta creație?
G: Prima mea creație, cum am spus şi mai sus, au fost brățările din ață, apoi cerceii din pasta FIMO, dintre care şi acum mai am câteva modele.
3. Care este cea mai mare provocare în acest hobby?
G: Cea mai mare provocare în acest hobby este aceea de a mă mulțumi, dacă eu sunt împăcată şi mulțumită, atunci şi clienții vor fi la fel. Doresc să ofer clienților calitate şi unicitate în acelaşi timp.
4. Cine sunt cei care te susțin şi te încurajează?
G: O mare susținere şi încurajare a venit mereu din partea familiei, a surorii mele şi a prietenilor. Dar nu în ultimul rând, cel care crede în mine, în ceea ce fac şi care mereu mă încurajează este iubitul meu.
5. A fost vreun moment în care ai vrut să renunți?
G: Au fost momente în care m-am gândit că poate nu o să reuşesc, şi chiar am luat şi o pauză de ceva timp, în care nu am putut să mă ocup de hobby-ul meu. Însă mereu am ştiut că asta vreau să fac şi că asta mă face cea mai fericită.

Această prezentare necesită JavaScript.

6. Ştiu că se investeşte foarte mult timp în aşa ceva. Cam cât timp petreci pentru a confecționa astfel de bijuterii?
G: Nu am calculat niciodată cât timp îmi ia să confecționez o anumită bijuterie, pentru că diferă la fiecare model în parte.
Sunt zile în care am inspirație şi reuşesc să fac multe modele, dar sunt şi zile lipsite de inspirație, în care stau câteva ore bune pentru a confecționa un model.
Însă într-adevăr, totul necesită mult timp. Îmi place să acord foarte mare atenție tuturor detaliilor şi vreau să iasă totul perfect. Începând de la discuția cu clientul, la crearea modelului, şedința foto pentru produs, confecționarea amabalajului şi livrarea.
7. Care sunt materialele pe care le foloseşti?
G: Materialele cu care lucrez sunt cele care se folosesc cel mai des pentru bijuteriile handmade. Mai multe tipuri de sârme, lanțuri, ațe, diverse accesorii (tortițe,căpăcele, conectori, ace, etc) din aliaje metalice, aluminiu, fier.
Iar ca şi mărgele folosesc: mărgele din lemn, nisip, sticlă, metal, plastic, mărgele acrilice, perle de cultură şi multe altele.
8. Ai folosit vreodată pietre semiprețioase în lucrările tale?
G: Nu, încă nu am folosit pietre semiprețioase, dar am în plan să folosesc pe viitor.
9. Există materiale care se găsesc greu pe piață? De unde le achiziționezi, online sau din magazinele de specialitate?
G: Da, sunt foarte multe materiale pe care aş vrea să le folosesc, şi nu le găsesc pe piața din România din păcate. Unele materiale le comand de pe internet, iar altele le cumpăr din Cluj, de la magazinele de specialitate.
10. Fiecare îşi doreşte să aibă cât mai multe bijuterii, despre tine ce poți să spui la acest capitol?
G: Îmi plac foarte mult bijuteriile, şi mereu după ce termin un model, vreau să îl păstrez pentru mine, dar dacă aş face asta, atunci nu aş mai avea clienți.
Încerc să îmi găsesc timp şi pentru bijuteriile mele. Aproape toate bijuteriile pe care le port sunt făcute de mine, bineînțeles. Îmi place să îmi schimb accesoriile la fiecare ținută.
11. Ce sfaturi le-ai transmite celor care doresc să devină creatori handmade?
G: Sfatul meu e să înceapă acest drum cu o foarte mare încredere în ei, să fie cât mai răbdători pentru că totul se dezvoltă în timp.
Să fie puternici pentru momentele grele şi să îşi urmeze visul indiferent de ce se întâmplă. Să facă ceea ce le place!!

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *