O lume de basm – delicatețea păpușilor handmade

papusi

Este soție și una dintre mămicile antreprenoare cu un talent extrem de special și delicat! Tania creează o lume de basm: cea a păpușilor! Și nu orice păpuși, ci păpuși deosebite, pe care le poți confunda ușor cu niște mini-omuleți. Sunt delicate, aduc foarte bine cu realitatea, și pot deveni cu ușurință cele mai bune prietene ale prichindeilor noștri, indiferent dacă avem fetițe sau băieței!

1. Bună Tania! Am să te rog să îmi spui mai multe despre tine. Cu ce te ocupi?
T: Bună, sunt o mămică a doi copii, aceasta este cea mai frumoasă meserie pe care am îmbrățisat-o acum 3 ani. Însă, de profesie sunt Jurist.
Cred că mereu am fost pasionată de handmade, deoarece am facut multe: pictură, decoupage, am croșetat. Dar, într-un final am descoperit o lume deosebită, cea a păpușilor și jucăriilor textile.papusilor
2. Spune-mi te rog, cum a început totul? De unde vine numele de „Paleta cu Idei”?
T: Denumirea „Paleta cu Idei” are legătură cu interiorul meu, care este o paletă imensă, plină de idei, pe care aş vrea să le realizez. Pot spune că prima jucărie a fost pentru fetița mea, în urmă cu un an.
Apoi, am început să mă informez ce fel de stiluri şi modele există și cum se realizeză acestea. De atunci, am făcut tot felul de jucării și accesorii handmade.

Această prezentare necesită JavaScript.

3. Realizezi lucruri cu adevărat deosebite. Cum ți-a venit ideea să începi o asemenea afacere?
T: Nu pot spune că e o afacere, sunt abia la început de drum, consider că e mai mult un hobby pe care îl fac cu mult drag.
Prietenii și soțul au fost cei care m-au încurajat, la început realizam păpuși și jucării textile pentru copiii lor. Și așa mi-a venit ideea să le public și pe Facebook, pe pagina pe care mi-am creat-o, Paleta cu Idei.
4. Accesoriile şi hăinuțele pentru bebei sigur își au povestea lor. De ce ai ales asta?
T: Sigur, pe lângă faptul că realizez păpuși, îmi place să mai cos și accesorii pentru bebeluși.
Am început să fac diverse căciulițe cu urechi de iepuraș, bavete, botoșei și bentițe. La început le făceam pentru picii mei, apoi am început să fac și pentru alți copii.
5. Am găsit în atelierul tău multe lucruri frumoase, pline de detalii: jucăriile, păpuşi delicate. Totul necesită multă muncă. Cât timp îți ia să realizezi asemenea lucruri și ce materiale folosești?
T: Admir persoanele care fac handmade, cred că doar ele știu câte ore, zile și nopți nedormite de muncă stau la baza unei lucrări. La realizarea unei păpuși folosesc multe stofe și accesorii,acord o deosebită atenție la calitatea acestora.
Pentru crearea unei păpuși folosesc țesătură pentru corpul păpușii din interlock , apoi umplutură din puf siliconizat non-alergic. Hăinuțele sunt și ele din bumbac, jerseu, tull, diverse dantele, părul artificial special pentru păpuși, nasturi, jucării, ghetuțe.
Este foarte greu să găsești toate materialele aici, în țară, așa că multe le achiziționez din străinătate. Mai cos și gentuțele și ghetuțele cu care accesorizez păpuşile.
Realizarea unei păpuși durează aproximativ 2-3 zile, dacă am toate materialele necesare. Lucrez noaptea, când picii dorm, și la prânz dacă mai reușesc. Uneori dorm foarte puțin.papusilor
6. Care sunt preţurile pe piaţa românească pentru asemenea produse? Crezi că este activitate care îţi poate aduce profit?
T: De prețuri chiar nu prea aș putea să zic multe, deoarece am văzut diverse păpuși, unele valorează până la 100 lei iar altele peste această sumă.
Acum cred că depinde și de stilul păpușilor și de fiecare meșter cum își apreciază munca sa. Pot spune că în străinătate acestea au un preț mult mai mare. Deocamdată sunt la început de drum. Mi-aș dori să fac din asta o afacere, de ce nu?
7. Prin ce metodă îți promovezi produsele?
T: Prin recomandarea prietenilor, dar și prin rețeaua Facebook, deoarece fac parte din mai multe grupuri de handmade.
Am organizat și un concurs tot pe Facebook, și recunosc că m-a ajutat. Mi-aș dori enorm să fac o expoziție de păpuși, sper în viitor să realizez acest vis.
8. De ce crezi că ar trebui să țină cont cei care îți împărtășesc pasiunea?
T: Aș spune „NU RENUNȚA!!!”. Cred că este mai ușor să renunți decât să-ți urmezi visul. Adaugă multă muncă și disciplină. Sigur va fi o persoană care v-a aprecia ceea ce faci!
9. Participi la târguri sau îți desfăşori activitatea doar în online?
T: Am participat doar la un singur târg, deoarece am copii mici şi nu pot merge mereu la asemenea evenimente. Îmi desfășor activitatea online prin intermediul Facebook și grupurilor handmade.
10. Câteva cuvinte pentru părinții care te aleg şi îți aleg jucăriile pentru micuții lor.
T: Jucăriile textile sunt un dar perfect pentru orice eveniment, acestea devin prieteni ai copiilor și un decor deosebit al căminului dumneavoastră.
Îmi place să văd ochii plini de bucurie ai copiilor care primesc o păpuşă sau jucărie facută de mine. Aceasta cred că este cea mai mare bucurie sufletească.13886486_1141514309243604_8530904969478314990_n

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *