Motto-ul vieții: fi UNIC!

unic

Astăzi vă fac cunoștiință cu Mihaela Cuceu, o mămică antreprenoare, extrem de talentată, pe care am întâlnit-o întâmplător, pe Facebook! Talentul ei? PICTURA! Când Mihaela pune mâna pe pensulă să picteze, pensula parcă prinde viață, și nu se oprește decât atunci când minunăția este realizată! Artist desăvârșit, Mihaela a moștenit talentul de la tatăl ei, talent pentru care îi este veșnic recunoscătoare. Cei mai mari fani ai ei? Cele două fetițe ale sale, împreună cu soțul, care o sprijină necondiționat în tot ceea ce face și va dori să realizeze în viitor. Mai multe despre Mihaela, aflăm din interviul pe care a binevoit să mi-l acorde!

1.În primul rând, cine este artistul Mihaela Cuceu?
M: Artistul Mihaela Cuceu este de fapt, un om simplu, înzestrat cu ceva talent, o perfecționistă în tot ceea ce face. Mamă a două minuni de fetițe: Ariana Delia (7 ani) și Iris Bogdana (3 ani) lumina ochilor mei, și soție a celui mai minunat om din univers, un talentat si pasionat tenismen, pe nume Cuceu Bogdan Andrei! Picture1
Sunt născută și crescută în frumosul oraș Baia Mare – Maramureș, “adoptată” după căsătorie de cochetul orășel Zalău – Sălaj! De profesie sunt inginer informatic. Am cochetat și cu modelingul o vreme, apoi m-am specializat și în arta machiajului. Tot spre latura artistică aveam tragere, deși CV-ul meu este bogat în specializări și job-uri care mai de care mai interesante dar totodată, foarte departe de domeniul artei, unul dintre ele fiind funcția de Director de Bancă.
Toată lumea se minunează când le spun de această funcție, la care am ajuns prin multă muncă și multe rezultate profesionale, dar la care am renunțat, în favoarea talentului meu, deși îmi plăcea enorm ce făceam și atunci!
Sunt o femeie împlinită cu tot ce am reușit să fac până acum în viață, cu experiențele minunate și oamenii deosebiți, care au contribuit la toate marile mele realizări și la fericirea infinită ce o trăiesc azi, cărora le mulțumesc și le voi fi recunoscătoare mereu!
2. Când ai descoperit pasiunea pentru pictură? Şi de ce ai ales pictura pe haine?
M: Pasiunea pentru pictură s-a născut odată cu mine. De când mă știu, îmi place să desenez și să pictez. Talentul l-am moștenit de la tatăl meu, care era (Dumnezeu să-l odihnească în pace!) un artist complet, desăvârșit.
Când crea, parcă timpul se oprea și pornea la loc, doar atunci când opera de artă era finalizată. Avea tot ce-i trebuie unui artist: inspirație cu carul, o foarte bună viziune în spațiu, o minuțiozitate de nedescris și o răbdare de fier. Infinit de multă pasiune în tot ceea ce făcea: desen, pictură, gravură și sculptură, iar toate acestea fără o școală de profil, doar talent, infinit de mult talent.
Eu am cochetat de micuță cu arta, dar am avut parte de multe dezamăgiri în anii de școală. Învățătoarea, care nu credea că eu făceam lucrările date ca temă de casă, pentru că după părerea dumneaei “erau prea reușite pentru a le putea face singură!”, examenul la Liceul de Artă l-am picat pentru că “așa avea să fie” (note de 9 si 10 la trei examene, iar ultimul, sub nota de trecere).
Am sau nu talent?! Ce era să înțeleg?! Și de atâta amar și supărare, am pus pensula “în cui”, chiar dacă aveam aspirații mari și mă vedeam un designer de succes pe viitor.
Așa se face că lucrările mele în materie de artă și design au rămas ascunse în blocurile de desen, care cu timpul s-au îngălbenit și prăfuit. Uitându-mă peste ele în urmă cu ceva timp, m-a cuprins acel fior al “dragostei” de odinioară și ce credeți că am făcut?! M-am lăsat pradă sentimentelor, am scos de la “naftalină”  tot arsenalul de desen și pictură, și am început să creez.
Sincer, am avut unele emoții la început, dacă am uitat cum se face, dacă mâna mea atât de talentată cândva, nu va mai reacționa la fel. Am prins curaj și mi-au ieșit niște lucruri deosebite. Uitasem cât de plăcut este acel amalgam de sentimente pe care le trăiești când iubești ceea ce faci, emoții din cele mai constructive amestecate cu exaltarea lucrului bine făcut, iar la final, explozia de fericire bine meritată.
E minunat ce mi se întâmplă, și vreau să-i mulțumesc îngerului meu din cer, păzitor și mijlocitor la Dumnezeu – TATĂLUI MEU – pentru că mi-a redeschis ochii și inima, și nu a lăsat ca acest talent să se irosească.
De ce am ales pictura pe haine? Pentru simplul fapt că mie personal, îmi place să port lucruri UNICAT, și am descoperit că și altora le place chiar foarte mult, având în vedere numărul mare de cereri care îmi sunt adresate, și numărul tot mai mare de creatori de handmade de succes din România – Felicitări tuturor pentru minunatele creații, adevărate talente în slujba frumosului.
“Cine spune că nu haina îl face pe om, are dreptate doar dintr-un anumit punct de vedere: haina nu te face mai deștept sau mai bogat decat ești și nici mai educat…”

Această prezentare necesită JavaScript.

3. Când a început povestea „Be Unique by Mihaela Cuceu”?
M: În 2014 era ultimul an de concediu pentru îngrijirea copilului, și cum eram destul de liberă în timpul de odihnă al fetiței, au început să mi se infiripe fel și fel de idei despre ce aș putea face cu talentul meu – re-adus în prim plan prin lucrările de desen și pictură pe care le făcem cu cealaltă fetiță mai mare spre delectare!
Astfel că în luna februarie, tot fiind luna îndrăgostiților, m-am hotărât să-i mai dau o șansă primei mele “IUBIRI” – arta, iar de data aceasta i-am acordat recunoașterea bine meritată! Am creat pentru început ținutele noastre de Valentine’s Day, am postat “opera de artă” pe pagina mea de Facebook, mi-am deschis și un magazin virtual în cea mai mare comunitate de handmade din România – Breslo – și așa au început să apară comenzile.
La început am tatonat “terenul”, am testat materialele, am căutat cei mai buni furnizori, iar încetul cu încetul, pasiunea mea s-a transformat în afacerea mea!
În 2015, după succesul pe care l-am avut până atunci cu pictura pe obiecte vestimentare, mi-am dat seama că menirea mea ca artist este aceea de a mă face nu numai plăcută, dar și utilă semenilor. Dorința mea și a celor ce îmi apreciază forma de artă este să creez pentru ei ceva frumos, care să le încânte sufletul, să le fie folositor și drag.
La cererea tot mai mare de pictură pe diverse alte obiecte decât cele vestimentare, am decis că este cazul să acopăr și partea de accesorii și home&decor, pentru a-mi putea lăsa amprenta și asupra obiectelor ce ne înconjoară și care ne fac viața mai frumoasă zi de zi.
Vreau să îi răsplătesc pe acei oameni sinceri, înzestrați sau nu cu talent artistic, care au apreciat atât creațiile mele, cât și „creatorul” din mine, dându-le un nou motiv de bucurie: BE CHIC by Mihaela CUCEU.

Această prezentare necesită JavaScript.

4. Cât timp lucrezi la un articol şi la ce sumă se vor orienta clienții care vor dori să cumpere articolele tale vestimentare?
M: Atât timpul, cât și prețul, variază de la o creație la alta, în funcție de mărimea și complexitatea lucrării. Sunt articole pe care reușesc să le finalizez într-o oră, altele nici în cinci, astfel că și prețul este calculat pe măsură.
Informații despre preț le pot oferi celor interesați, după ce stabilesc împreună cu ei detaliile picturii! Celor interesați, le stau cu plăcere la dispoziție la telefon, e-mail sau mesaj privat pe pagina mea de Facebook, Be Unique by Mihaela CUCEU.
5. Cine te susține în ceea ce faci? Care sunt cei mai mari fani ai tăi?
M: Pictez, nu pentru că sunt obligată, ci pentru că îmi face o imensă plăcere acest lucru, și pentru că sunt înconjurată de două pictorițe, bijuteriile mele de fetițe, care mă provoacă în fiecare zi la un nou joc de-a „Micul Picasso”.
Când creez, intru într-o stare asemănătoare transei, și redevin pentru scurte momente copil. Un copil fericit în momentele lui de joacă, atunci când se crede atotputernic peste tărâmul lui imaginar.
Actul creator devine modul meu de relaxare și totodată, îmi dezvoltă gândirea în plan artistic, în același fel în care pentru un copil, joaca îl delectează, dar îl și învață lucruri noi în același timp. Cu cât lucrez mai mult, cu atât îmi iubesc mai mult creația.
Le mulțumesc fetițelor noastre, care sunt foarte încântate să mă vadă pictând, “cei mai mari fani” ai creațiilor mele, celorlalți membri ai familiei pentru susținerea necondiționată. Le mulțumesc celor fără de care, pasiunea mea nu ar putea fi și afacerea mea, clienților mei care au devenit și prietenii mei.unic
Consider că o colaborare de succes presupune ca ambele părți să fie mulțumite. Eu nu am deviza “clientul nostru, stăpânul nostru”. Mie îmi place “clientul nostru, prietenul nostru” – numai o astfel de mentalitate poate constitui o piatră de temelie pentru o relație de durată cu un client.
Satisfacția mea deplină este să văd fericirea clienților mei purtându-mi creațiile în momente memorabile pentru ei, cum ar fi: nuntă, botez, aniversări, lună de miere, ocazii și evenimente speciale din viața lor! Mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată și pentru minunatele aprecieri!!!
6. Ai avut vreo comandă mai „specială”, ceva care să-ți dea bătăi de cap în realizarea acesteia?
M: Frumoasă întrebare! Eu tratez special fiecare comandă în parte, pentru că vreau ca fiecare lucrare să fie UNICĂ, asemeni celor care o solicită! Pictura în sine nu-mi dă atâtea emoții, pe cât o face ideea de a înțelege exact ceea ce dorește clientul meu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cei mai mulți clienți nu știu exact ce vor, și pentru a ajunge să spună: “WOW, așa DA!”, sunt discuții lungi de lămurire și clarificare a detaliilor în cel mai mic amănunt. Apoi, urmează una sau mai multe simulări, pe care le trimit clientului până ce acesta este pe deplin încântat de ceea ce vede.
Doar așa știu sigur că atunci când va primi lucrarea, va fi fascinat. Oricum, de departe cea mai mare provocare o reprezintă portretele – sunt cele mai complexe dar și cele mai spectaculoase lucrări. Am pictat celebrități, portrete de bebeluși, familii întregi, animale de companie. Multe, multe, muuuulte ore dedicate unui scop final: clientul mai mult decât mulțumit, fericit !!!unic
7. Ca şi locație, până unde au ajuns hăinuțele pictate de tine?
M: Lucrările mele au ajuns să fie purtate, dar mai ales apreciate, în țări precum Italia, Franța, Anglia, Spania, Germania, Canada și America! De departe cel mai numeros este publicul român, căruia i se datorează succesul meu: peste 1000 de tricouri pictate și adresate “prietenilor” mei din țară în mai puțin de 18 luni. Pentru mine înseamnă enorm!

Această prezentare necesită JavaScript.

8. Spune-mi te rog, cum te promovezi? Ai un magazin fizic/online? Participi la târgurile de profil?
M: Promovarea în cazul meu, se face prin clientul mulțumit! Mi-am deschis în 2014 magazinul on-line de pe Breslo, care mi-a adus o mulțime de clienți, dar și colaborări importante cu alte magazine on-line care îmi vând produsele.
O perioadă am renunțat la el, deoarece nu mai făceam față solicitărilor venite inclusiv din partea cunoscuților, care mă recomandau altora și tot așa. Mai dețin blogul de prezentare al produselor și pagina aferentă de Facebook, pe care încerc pe cât posibil să le fac să țină pasul cu atelierul de pictură, să postez tot ce creez nou și frumos!
La târguri nu am participat încă, din lipsă de timp. La două săptămâni după ce am intrat pe piața handmade din țară, am fost contactată de către cei de la ROMEXPO, cu invitația specială de a participa ca și partener al lor la târgul din toamna aceea, cu un atelier de pictură și vânzare, deschis publicului în cadrul Expoziţiei Internaţionale de Textile.
Invitație pe care din păcate, nu am putut-o onora, deoarece necesită mult timp pentru a pregăti un stoc considerabil de produse pentru expoziție, iar eu nu reușeam să îmi acopăr toate comenzile pe care le aveam deja înregistrate! Îmi plac lucrurile foarte bine făcute, și simțeam că nu am cum să pun la punct toate detaliile!
Lucrez doar la cerere, comenzi personalizate, exact pe profilul clientului, sunt mai mult decât axată pe calitate și nu pe cantitate, am o mare atenție la detalii în modul de prezentare al produselor. Pachetele sunt mereu ambalate elegant, legate cu fundițe delicate, asortate, o carte de vizită însoțește mereu pachetul, inclusiv mici atenții, pentru a răsplăti fidelitatea clienților.
Strategia mea de marketing se bazează în primul rând pe corectitudine și sinceritate. Este extrem de important pentru client să simta că are alături un partener de încredere, un colaborator implicat, care îl înțelege. Fiecare comandă pentru mine este o “tranzacție emoțională” iar mulțumirea clientului va aduce cu siguranță și alții!
9. Care sunt planurile tale pentru viitor? Vrei să te dezvolţi în direcţia vestimentaţiei sau ai şi alte talente ascunse?
M: Am planuri mari! Vreau să mențin linia de pictură pe îmbrăcăminte, și am în plan să dezvolt și mai mult partea de pictură pe obiecte de decor – sticlă și porțelan. Am foarte multe idei de cadouri originale UNICAT, mai multe decât se poate vedea în blogul dedicat.
Îmi doresc să pot acoperi și cererea tot mai mare de accesorii pictate – încălțăminte și genți – iar legat de alte talente ascunse, DA, mai am, și vreau să mă perfecționez pe linia de Design Vestimentar pentru ca și ideile legate de acest domeniu să prindă și mai mult contur!
Am deja la activ câteva rochițe și fustițe gândite, croite, cusute și pictate de mine, care au avut mare succes. Știu că sunt pe drumul cel bun, de aceea sunt încrezătoare că până la urmă, visul meu din copilărie se va împlini!
Vreau un Atelier de Creație complet, cu mult mai multe mâini dibace ca ajutoare, pentru a putea realiza toate ideile mele de succes, căci cele două mânuțe ale mele nu mai fac față atâtor provocări!!! Planuri mărețe pentru vise mărețe! Doamne ajută!

Această prezentare necesită JavaScript.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *