Mărgelitul – pasiunea de suflet a Marei

margelitul

Pe Mara Rizea am cunoscut-o întâmplător pe Facebook. Eram în căutarea unor accesorii mai glam pentru o petrecere, când mi-au sărit în ochi cerceii statement pe care-i creaază! Mari, impunători, un must-have dacă doreşti să fii în tendințele anului 2016. Aşadar, am rugat-o să-mi acorde un scurt interviu, şi să-mi prezinte povestea bijuteriilor made by Mara Rizea.

1. De unde a apărut pasiunea pentru handmade, pentru această iubire: mărgelitul? Ai urmat cursuri?
M: Am avut de când mă ştiu o pasiune pentru bijuterii, în special pentru cercei, iar la un moment dat ajunsesem să fac aproximativ 200 de perechi.
Nu am făcut cursuri, tot ceea ce fac am învățat singură, am trecut de la argila pe care o lăsam la soare să se usuce şi o pictam, la FIMO, materiale textile, ca să mă opresc la marea mea dragoste, mărgelele.13873156_1136561416405560_6171634804275749822_n
2. Care a fost prima ta creaţie?
M(râde): Dacă îmi aduc aminte bine, cred că o pereche de cercei din FIMO, pe care i-am ”prăjit” bine la cuptor.
3. Care este cea mai mare provocare în acest hobby?
M: Cea mai mare provocare o reprezintă oamenii, şi să îi faci să înțeleagă cât de greu e să faci handmade iar de multe ori, şi foarte costisitor.
Multă lume zice că e uşor, doar coşi nişte mărgele, dar să coşi câteva ore bune pe zi mii de mărgele, e foarte greu.13886978_1136561563072212_1429403488942675760_n
4. Cine sunt cei care te susţin şi te încurajează?
M: Familia, iubitul şi prietenii mei mă susțin în tot ceea ce fac. Sunt fericită ca am şi cliente care au devenit prietenele mele, şi primesc încurajări de la ele.
5. A fost vreun moment în care ai vrut să renunţi?
M: NICIODATĂ! Nu, nu am vrut niciodată să renunț. Handmade-ul face parte din viața mea, şi nu m-aş vedea fără mărgele, ață şi lipici prin casă.
6. Spuneai că ai investit foarte mult timp, cam cât timp petreci pentru a confecţiona astfel de bijuterii?
M: Da, aşa este. Durează destul de mult să fac o pereche de cercei, de la o oră pentru cei mai simpli, până la 5-6 ore la cei complicați, unde cos sute sau mii de mărgele.
7. Care sunt materialele pe care le foloseşti?
M: Folosesc mărgele fatețate, de nisip, sârmă, fetru, acestea sunt preferatele mele.

Această prezentare necesită JavaScript.

8. Ai folosit vreodată pietre semiprețioase în lucrările tale?
M: Da, am folosit şi încă folosesc dacă mi se cere de către cliente. Dar am gasit şi pietre care pot rivaliza cu cele semiprețioase, pe care le folosesc pentru că se văd la fel de frumos cusute.
9. Există materiale care se găsesc greu pe piaţă? De unde le achiziţionezi, online sau din magazine de specialitate?
M: Până acum un an, da, găseam mai greu materiale, cum ar fi ştrasurile. Îmi cumpăr din magazine fizice de specialitate, din magazinele online.
Când am fost în Turcia, am venit acasă cu 3 kilograme de mărgele, aşa că mi-am făcut un stoc considerabil de acolo.
10. Ce sfaturi le-ai transmite celor care doresc să devină creatori handmade?
M: Să nu renunțe la ceea ce le place, să caute mereu inspirație şi să muncească mult, mai devreme sau mai târziu o să le fie recunoscută munca şi valoarea!
Pe Mara o găsiți pe pagina ei de Facebook, Mara Rizea, unde îşi expune creațiile zi de zi, gata mereu să te ajute în alegerea accesoriului perfect!

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *