Constipația în sarcină – cauze și remedii naturiste

Constipația apare mai ales în primele luni de sarcină, de cele mai multe ori datorită schimbărilor la nivel hormonal ce au loc în organismul viitoarei mămici. Câte dintre noi nu s-au confruntat cu această problemă pe parcursul celor 9 luni de sarcină?
Eu recunosc! Ajunsesem să îmi fie frică să mă mai duc la toaletă, datorită durerilor cumplite pe care trebuia să le îndur. Efectiv nu mai știam ce să fac, ce să mai mănânc, sau ce ceaiuri să mai beau, tocmai pentru a scăpa de această problemă!

Constipația este o problemă cu care se confruntă toate graviduțele, într-o măsură mai mare sau mai mică. În sarcină, sistemul digestiv își încetinește funcționarea și devine mai leneș, însă are un scop bine definit: intestinele extrag și cele mai mici particule de nutrienți din mâncare, băutură și vitamine ingerate, tocmai pentru ca micuțul din burtică să primească cât mai mult din tot ce este sănătos.
Constipația din primele luni de sarcină se caracterizează prin simptome precum: încordare, scaune tari, arsuri la stomac, defecație dureroasă, stres sau dureri de spate. Gazele și balonarea sunt des întâlnite în cazul femeilor însărcinate, la fel și șansele de apariție a hemoroizilor sau fisurarea pereîilor rectului și anusului datorită încordării, ceea ce poate duce la apariția sângerărilor.
Alimentele bogate în fibre solubile sunt importante, întrucât bacteriile din tractul digestiv le transformă în mucus care ajută scaunul să devină mai moale și să fie mai ușor eliminat.
Femeile însărcinate ştiu deja de importanța proteinelor în perioada sarcinii, însă un alt aliat de încredere este reprezentat de fibrele alimentare. Fibrele sunt elemente esențiale ale unei alimentații sănătoase pentru femeile gravide şi contribuie din plin la creşterea calității vieții, prin beneficiile extinse asupra întregului organism.
CasenFibra reprezintă o nouă generație de fibre prebiotice, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.
CasenFibra este un amestec de 2 tipuri de fibre vegetale: maltodextrină rezistentă – obținută din amidon de porumb, și oligozaharide din inulină – extrase din rădăcină de cicoare.constipatia
CasenFibra este o soluție cu gust neutru, fiind uşor de administrat ca atare sau în combinație cu orice băutură noncarbogazoasă sau alimente semisolide, ca de exemplu, iaurtul. Ca și beneficii, CasenFibra hidratează şi creşte volumul bolului fecal, elimină toxinele din intestin, amplifică efectul peristaltic și are efect prebiotic.
Nu conține coloranți alimentari, îndulcitori sau gluten și se recomandă atât adulților, cât și copiilor, în varianta CasenFibra Junior. Pentru utilizarea la copii, este necesar consultul unui medic pediatru. CasenFibra se poate utiliza şi în timpul sarcinii şi al alăptării.

Ai fost sau ești constipată în sarcină? Ce faci pentru a te elibera de constipație?

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *