Artiștii se nasc, nu devin pe parcurs!

atelierul

Azi, tot „răsfoind” Facebook-ul, am dat peste două artiste, una mai specială decât cealaltă. Mamă şi fiică, Valeria împreună cu Alexandra au pus bazele unui atelier creat în anul 2007, unde îşi pun sufletul pe tavă, pentru a crea minunății de obiecte! De la bijuterii, până la decorațiuni pentru casă, Valeria şi Alexandra (cea de la care provine şi numele atelierului) îşi dedică timpul pentru a crea obiecte unicat, extrem de frumoase, pline de încărcătură sufletească.

Deşi are numai 12 anişori, Alexandra este trup şi suflet dedicată acestui proiect! Nu neglijează şcoala, dar mereu găseşte timp să intre în atelier, să-i dea mamei o mână de ajutor, să o încurajeze sau să-i dea câte o idee constructivă.
Mi-a plăcut extrem de mult ceea ce am văzut în atelierul lor online, încât am rugat-o pe Valeria să-mi povestească mai multe. Însă, a preferat să o lase pe micuța ei muză să-mi spună povestea lor. Iată ce a ieşit din interviul de mai jos!

În anul 2007, când aveam patru ani, am început să fac împreună cu mama mărțișoare din lut, deoarece am considerat că au o valoare mai mare dacă sunt create de noi, și nu cumpărate.
În timp, am evoluat și ne-am extins activitățile: am început să lucrăm și cu alte materiale și să creăm și de Crăciun, de Paște sau cu alte ocazii. De asemenea, am organizat mai multe târguri de caritate și am dăruit sumele strânse unor copii defavorizați.
Mai târziu, în anul 2012, mama a început să lucreze cu copiii de la After School-ul la care am mers până în clasa a patra, iar apoi a lucrat și cu colegii mei, la școală, având mereu multe idei drăguțe, bune și briliante.
În anul 2013, am înființat pagina de facebook „Atelierul Alexandra„. Ne inspirăm foarte mult din natură și observăm lucrurile frumoase din jurul nostru, iar produsele noastre sunt unice și poartă amprenta Atelierului.
Pentru că nouă ne pasă de viitorul mediului, reciclăm diverse materiale, gândindu-ne bine înainte de a arunca ceva. În ultima vreme, păstrăm chiar și capacele de la sticlele din plastic, deoarece lăsăm la uscat iarna globulețele, iar primăvara ouăle de Paște pictate.
Vara, la mare, adunăm pietre frumoase și le pictăm cu o ojă specială (din sticluțe cu vârf subțire) pe plajă, sub umbrelă, în momentele în care soarele este prea puternic pentru a înota sau pentru a ne juca.

Această prezentare necesită JavaScript.

Creațiile noastre sunt foarte diverse: mini-tablouri din tot felul de semințe lipite pe pânză de sac (“Sporul casei”), mini-păpuși și figurine din mărgele și material textil, pandantive din lemn pictat, brățări etc. Din anul 2007, eu și mama creăm oricând avem ocazia.
Micuța Alexandra a binevoit să-mi acorde un interviu, aşadar am profitat la maxim de această şansă acordată şi i-am pus câteva întrebări.
1. Bună Alexandra! Spune-mi te rog, ce îți place să faci când intri în atelierul mamei?
A: Bună şi ție, Alexandra! Mulțumim pentru această oportunitate, de a face cunoscut și altora atelierul nostru.
Așa cum am precizat și în prezentare, atelierul este al amândurora, chiar dacă mama petrece cel mai mult timp acolo, eu având diverse activități cu școala. Cel mai mult îmi place să creez bijuterii, de tot felul, din materiale diverse.
2. Cine vine cu cele mai multe idei în atelier?
A: Amândouă. Eu vin de multe ori cu ideea generală, iar mama cu idei de punere în practică. Dar uneori este invers.
3. Păpuşile-medalion sunt extrem de frumoase! Ai vreo preferată?
A: Mulțumim! Ne bucurăm că îți plac. Nu am o preferată, îmi plac toate la fel de mult și când vine vorba de clasamente, mie îmi este cel mai greu să aleg.

Această prezentare necesită JavaScript.

4. Când te vei face mare, ai vrea să continui să realizezi asemenea lucruri frumoase?
A: Desigur, ele fac parte din viața mea. Probabil această activitate va rămâne un hobby pentru mine, deși nu se știe niciodată.

Pe Valeria şi micuța ei muză Alexandra, le găsiți pe Facebook, mereu active pe pagina lor, „Atelierul Alexandra„. Vă invit cu drag să le faceți o vizită, merită fiecare minut petrecut urmărindu-le activitatea!

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *