Accesorii handmade pentru o mireasă modernă

A creat primul accesoriu handmade pentru mirese cu ocazia nunții surorii ei, iar bijuteria i-a adus atâta noroc, încât astăzi, Daniela Tunas creează cu mândrie accesorii care mai de care mai speciale. Muncește cu dragoste și cu migală, a creat un brand de accesorii care îi reprezintă starea de spirit și continuă să cucerească noi miresici, datorită accesoriilor unice. Am descoperit în Daniela un om ale cărei priorități sunt familia și vocația, am înțeles că talentul, timpul, răbdarea și străduința sunt ingredientele-cheie ale succesului de care se poate bucura un handmade artist iscusit.

1. Care este povestea din spatele superbelor accesorii by „Danielle Handmade„? Când a început totul?
D: Încă din adolescență am început să cos pe hârtie, felicitări şi alte manualități, iar accesorii am început să creez când am fost solicitată să merg într-o tabără de vară, însoțind copii din centre de plasament.
Vizitam aceste centre şi ştiam că mai ales fetelor le-ar plăcea să poarte bentițe. Aşa că în vara anului 2014, am realizat primele bentițe pentru acele fete (o colegă de la serviciu mi-a arătat cum să fac prima petală pentru o floare textilă).
Nu aveam atunci în gând să încep să creez, dar la sfârşitul verii, am fost plecată din România, şi în locul unde eram aveam mult timp liber, aşa că atunci am creat mai multe accesorii de păr şi atunci mi-am deschis şi pagina pe care public tot ceea ce eu creez.

Această prezentare necesită JavaScript.

2. În colecția ta am observat şi accesorii pentru mirese. De ce tocmai accesorii de nuntă? Ce te-a atras în mod special la aşa ceva?
D: Primul accesoriu de nuntă a fost un brâu din perle de sticlă.
L-am realizat pentru sora mea cand a fost mireasă, iar apoi au început să îmi placă aceste accesorii pentru că erau elegante şi finuțe. Încă îmi plac, bineînțeles! Şi în special, îmi plac cordoanele/brâurile.
3. Ce le sfătuieşti pe viitoarele mirese atunci când te aleg să le creezi accesoriile pentru nuntă?
D: În primul rând, stabilim tot ce ține de accesoriul pe care ele şi-l doresc, eu fiind destul de deschisă să îmi spun părerea, sau cum văd eu lucrurile.
Le spun când cred că ceva nu le vine bine, şi le ajut să aleagă ceva ce le avantajează. Bineînțeles că cer toate detaliile care mă ajută să stabilesc ce ar fi bine să creez, pe ce culori și nuanțe şi multe alte detalii.
După ce terminăm partea profesională, le sfătuiesc să se bucure din plin de ziua nunții, pentru că trece foarte repede, aceasta fiind experimentată chiar de mine.
4. De regulă, artiştii handmade ca tine, nu au în colecția lor două produse la fel. De unde te inspiri atunci când creezi un model?
D: Mă inspir din tot ce văd frumos în fiecare zi.
Se întâmplă să am ceva în minte, iar când încep să realizez, îmi dau seama că arată mult mai bine în altă poziție decât am vrut inițial, sau pe altă culoare.
Depinde foarte mult şi de ce materie primă am la dispoziție. Şi bineințeles, şi mediul online este o sursă de inspirație.
5. Ți s-a întâmplat vreodată ca o clientă să îți refuze comanda?
D: Nu! S-a întâmplat să se răzgândească, sau să îşi facă anumite calcule şi să realizeze că nu are resursele necesare să achiziționeze anumite accesorii şi m-a anunțat înainte să mă apuc de comandă.
Acest lucru l-am apreciat foarte mult! Însă nu am realizat niciodată un produs comandat, şi apoi să nu îl mai dorească clienta. Aceasta şi datorită faptului că stabilim toate detaliile înainte de a începe procesul de producție, iar dacă se schimbă ceva, dacă văd că arată mai bine altfel sau am alte idei, stabilim de comun acord dacă schimbăm sau nu.
Tot procesul aproape, produsul este fotografiat iar clienta ştie ce şi cum fac.

Această prezentare necesită JavaScript.

6. Dacă ar fi să descrii în 2 cuvinte ceea ce faci, care ar fi acestea?
D: „Everything with love” este motto-ul la tot ceea ce fac eu.
7. Ce avantaje şi dezavantaje ai întâlnit până acum în cariera ta?
D: Avantaje sunt foarte multe atunci când îți place ceea ce faci. Pentru mine este o adevărată relaxare să lucrez în atelier, la accesoriile pentru clienții mei, si să ascult muzică.
Un alt avantaj este că lucrez direct de acasă şi sunt flexibilă în programul meu. Un dezavantaj pe care l-am întâlnit este că pentru un produs nou ce mi s-a cerut să îl realizez, am stabilit un preț de la început, iar pe parcursul procesului de producție au intervenit alte costuri, pe care eu nu le-am luat în calcul, fiind un produs ce nu îl mai realizasem până atunci.
8. Ce îți place cel mai mult în ceea ce faci?
D: Cea mai mare plăcere a mea din ceea ce fac este să primesc fotografii cu clienții mei, purtând accesoriile create de mine.
Mă bucur mult când îi văd pe ei fericiți şi mulțumiți, încântați de ceea ce poartă. Mă bucur că am contribuit şi eu la înfrumusețarea ținutei sau aspectului lor.
9. Câteva cuvinte pentru persoanele pasionate de handmade?
D: Țineți minte două reguli:
1: Mergeti `nainte! Şi 2: Când nu mai ştiți ce să faceți, întoarceți-vă la regula numărul 1.
10. Dacă ar fi să priveşti în trecut, tot acelaşi drum al handmade-ului ai alege?
D: Cu siguranță DA! Dar, având aceeaşi susținere de la scumpul meu soț şi câteva prietene care m-au ajutat cu promovarea!

Accesoriile Danielei le puteți găsi și admira pe pagina ei de Facebook, Danielle Handmade!

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *