Accesorii delicate, de mâini dibace realizate!

Daniela Alexandru, este una dintre mămicile antreprenoare, pe care am avut ocazia să o cunosc pe Facebook. Ca și celelalte mămici ce lucrează de acasă, Daniela și-a descoperit talentul în copilărie, dar abia de 4 ani și-a pus în practică ideile. Ce iese din mâinile ei dibace? Bijuterii, accesorii, dar nu numai. Vă invit să o descoperiți pe Daniela, „intrând” în atelierul ei de creație, din interviul de mai jos.

1. Pentru cei care nu au auzit încă, cu ce te ocupi tu? Cum a început totul?
D: De mică îmi plăcea să privesc la bunica mea cum lucra cu drag la maşina de cusut, cum croia diverse rochii, bluze. Şi cred că încă de atunci mi-a intrat în sânge această pasiune, deoarece nu îi rămânea bunicii nici o bucată de material, toate le luam şi le tăiam, făceam hăinuțe pentru păpuşica mea.
Pasiunea aceasta m-a urmărit până acum 4 ani, când am descoperit lumea handmade-ului şi am început puțin câte puțin să exprim ceea ce purtam în interior.
Lucrez diverse pentru că ador să creez. Am început cu bentițe , cordeluțe şi broşe, apoi au urmat gulere, papioane, brâuri, dragele mele poşete şi accesorii pentru casă.

Această prezentare necesită JavaScript.

2. De unde te insipiri? Este greu să vii mereu cu ceva nou?
D: De multe ori când văd un lucru frumos, deja în mintea mea se formează un nou accesoriu, şi nu mai am răbdare până nu îl lucrez, să văd finalul. Nu îmi este greu să creez modele noi, ci din contră, nu am timp să lucrez ceea ce imaginația îmi descoperă.
3. Ce te atrage în lumea asta handmade? Ce te determină să creezi?
D: Sunt o persoană care îmi place tot timpul să fac ceva, iar asta iubesc la lumea handmade-ului, faptul că pot crea tot timpul. Îmi vine o idee şi nu mă las până nu o aduc la capăt, chiar dacă nu este în acel moment, pentru că nu am timp sau materialele necesare, dar nu renunț la idee.
4. Ce feedback ai primit din partea familiei și prietenilor la început de drum?
D: Începutul nu a fost uşor, din diverse motive, şi sincer pe acest drum doar soțul meu m-a susținut. Am primit câteva lovituri din partea unor persoane, dar am trecut peste şi acum sunt aici, făcând ceea ce iubesc.

Această prezentare necesită JavaScript.

5. Cât timp lucrezi la un articol şi la ce sumă se vor orienta clienții care vor dori să cumpere articolele tale?
D: Fiecare articol la care lucrez are timpul lui, pentru că în lumea handmade-ului fiecare lucru e unicat. Chiar dacă reproduci un articol, cu siguranță nu va ieşi 100% identic .
În plus, îmi place lucrul bine făcut şi încerc să dedic cât mai mult timp la fiecare produs. Prețurile diferă în funcție de articol, de simplitatea acestuia, dimensiunea şi altele. Prețurile încep de la 18 lei – bentițe elastice, şi urcă până la 200 de lei, cu poşete şi fuste din tull.
Prețul îl pun în funcție de materialele pe care le folosesc, şi timpul investit. În plus, atunci când văd un material frumos şi bun, nu mă mai uit la preț că e scump, îl cumpăr. Şi din acest motiv, fiecare articol are prețul lui.
6. Ai avut vreo comandă mai „specială”, ceva care să-ți dea bătăi de cap în realizarea acesteia?
D: Până în momentul de față, am lucrat cu drag la fiecare comandă. Am primit bucuroasă noile provocări ale fetelor, şi m-am bucurat să primesc idei noi. Încă nu mi-a dat bătăi de cap nici o comandă până acum.
7. Spune-mi te rog, cum te promovezi? Ai un magazin fizic/online? Participi la târgurile de profil?
D: Nu am magazin fizic şi nici online. Am pagina de Facebook Delicate by Daniela Alexandru, unde îmi expun accesoriile.
Am participat la câteva târguri într-un oraş apropiat, am fost întrebată dacă vreau să merg în oraşe mai mari, dar pentru moment nu am posibilitatea deoarece am copilaşi, şi încă sunt micuți. Pe viitor nu se ştie ce va veni, sunt deschisă în a primi tot felul de invitații.
8. Ce îţi mai ocupă timpul, în afară de crearea lucrurilor pe care le putem admira?
D: Timpul meu este ocupat în mare parte cu familia. Ca şi gospodină, îmi place să gătesc, îmi place ordinea în casă, iar majoritatea timpului îl petrec cu cei mici, în special cu micuțul Andy de 1 an şi 4 luni, care este foarte dependent de mine.
9. Din ce categorie de vârstă fac parte clientele tale? Cine îți poartă creațiile?
D: Nu ştiu să spun cu exactitate ce vârstă au clientele mele, dar bănuiesc că undeva între 25 şi 35 ani. Sunt persoane simple după părerea mea, care iubesc handmade-ul şi vor să cumpere ceva bine făcut şi lucrat cu atenție.
10. Care este cel mai complex produs realizat de tine?
D: Cred că poşetele sunt lucrul cel mai complex pe care l-am creat până acum.

Această prezentare necesită JavaScript.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *