10 reguli pentru organizarea botezului micuțului tău

botezul

În fața ideii de organizare a unui botez, părinții se emoționează nemaipomenit de mult. Noi am ales să nu apelăm la vreo firmă de organizare de evenimente, aşa cum am procedat la nuntă, am decis să ne ocupăm personal de tot ceea ce înseamnă botezul în sine, plus petrecerea. Zis şi făcut! De unde începem? Cum să ținem minte totul? Vă dau un sfat: numai având o listă cu lucrurile care trebuie făcute, veți reuşi să ajungeți la final să spuneți: “Uite ce frumos a ieşit!”. În felul acesta nu veți uita nimic, iar petrecerea nu va fi întreruptă de pregătiri pe ultima sută de metri.

Dacă vreți ca totul să meargă ca pe roate, luați toți paşii în ordinea corectă. Dacă încă nu ați setat data botezului şi încă nu ştiți când veți face acest lucru, este bine să nu cumpărați hainele pentru cel mic – veți fi uimiți de cât de repede va creşte.
Noi am fixat data botezului la două săptămâni după ce Alex a venit pe lume şi tot atunci ne-am anunțat rudele şi prietenii în legătură cu data evenimentului.
De asemenea, când vă gândiți la o dată pentru ceremonia botezului celui sau celei mici, sfătuiți-vă cu viitorii naşi, pentru a afla disponibilitatea acestora.
Indiferent ce tip de petrecere alegeți să organizați, fie că este restrânsă sau impunătoare, cu cei mai apropiați prieteni şi familia, sau cu o largă paletă de cunostiințe – iată care au fost cele 10 reguli de care noi am ținut cont atunci când am organizat botezul lui Alexuțu`.
Alegerea naşilor
Acesta este primul lucru pe care îl faci înainte de a organiza petrecerea şi ceremonia de botez. Poți cere unor prieteni să fie părinți spirituali pentru cel mic şi imediat ce răspunsul lor va fi unul pozitiv, puteți începe organizarea evenimentului. Consultă-le opinia şi acceptă-le ajutorul şi implicarea!
La noi a fost mai simplă alegerea naşilor lui Alex, ei fiind şi părinții noştri spirituali, care ne-au cununat. Aşadar, e bine să vă gândiți şi la varianta aceasta!
Alegerea datei şi locației
Acesta este cel de-al doilea pas. Alege biserica unde vrei să aibă loc ceremonia de botez – este indicat să faci asta cu cel puțin două luni în avans. Ora este de asemenea foarte importantă – ia în calcul şi ora la care începe recepția evenimentului.
La noi nu a fost cazul să programăm cu mult timp înainte, fiind o bisericuță mică, de cartier, am avut norocul să fim singurii din ziua aceea care îşi botezau micuțul.
M-am bucurat foarte mult, pentru că de regulă, dacă sunt mai mulți bebeluşi, le face slujba tuturor odată, iar eu nu agream aşa ceva, deoarece Taina Botezului ar trebui să fie ceva intim, în familie.
Lista cu invitați
Gândiți-vă pe cine ați vrea să invitați, cine este important pentru amândoi, dar şi pentru copil şi faceți o listă cu invitații. Majoritatea persoanelor care ne-au fost alături la nuntă au participat şi la botezul prichindelului nostru. Asta nu a putut decât să ne bucure inimile, deoarece ne-au arătat încă o dată cât de mult țin la noi şi la noul membru al familiei noastre!
Când ştiți cu exactitate câte persoane veți invita, este momentul să organizați producția de invitatii, să rezervații localul. De asemenea, numărul cât mai clar de invitați îți poate da o idee în legătură cu alegerea meniului. Noi am optat pentru un meniu mai light, la urma urmei este un botez, nu o nuntă!
Petrecerea
Gândeşte-te ce îți doreşti să se întâmple după ceremonia religioasă. O petrecere mică şi privată sau una formală. Totul poate fi gândit pornind de la organizarea unui prânz cu familia la restaurant, sau o petrecere mare la un ballroom. Gândeşte-te la buget, ora începerii şi un plan de entertainment.
Noi am optat pentru o petrecere micuță, în familie şi alături de cei mai apropiați prieteni, la un restaurant aproape de casă, care să avantajeze unii invitați care locuiau aproape de noi şi ar fi dorit să deguste vinul producție proprie, al tatălui meu, haha!
Invitația
Sunt nenumărate firme care se ocupă de crearea unui concept de invitație, cu care probabil ai interacționat deja când ai ales invitația pentru nuntă. Noi am ales să spunem pas firmelor de data aceasta, şi am ales nişte invitații handmade, deoarece sunt preferatele mele.
Făcând parte dintr-un grup de mămici de pe Facebook, am întâlnit altă mămică, pe numele ei Corina, ce realiza invitații, mărturii, place-card-uri şi decoruri handmade. Am zis să fie puțin mai diferit de nuntă, aşadar am optat pentru o invitație online, pe care am trimis-o prietenilor şi familiei.
Tot la ea am realizat şi conceptul mărturiilor pe care le-am oferit invitaților: borcănaşe cu miere 100% bio! Deoarece se poartă ca petrecerea să aibă o tematică, a noastră a făcut aluzie la numele nostru de familie: „BUMBAC”. Am găsit un slogan foarte drăguț: „Bumbăcel, repede prinzi drag de el” pe care Corina l-a inserat atât pe mărturii, cât şi pe place-card-uri sau pe numerele de mese.

Această prezentare necesită JavaScript.

O altă super idee pe care Corina mi-a propus-o a fost să realizeze nişte carduri pe care să le ofer invitaților, în care aceştia să scrie urările lor pentru micuțul nostru. A fost o idee tare ingenioasă! RECOMAND!
Alegerea ținutei pentru bebe
Este probabil cel mai important moment, pentru că micutul este până la urmă, starul în jurul căruia se învarte totul în acea zi. Ținuta poate fi realizată la comandă sau cumpărată din magazinele cu haine pentru copii.
În tradiția noastră, naşa este cea care se ocupă de acest aspect, aşadar consultă-te cu aceasta în avans. Gândeşte-te şi la ținuta ta şi a soțului tău. Ai mei băieți s-au asortat la papioane în acea zi specială!

Această prezentare necesită JavaScript.

Distracție
Dacă vrei ca atmosfera să fie animată, pe tot parcursul petrecerii, gândeşte-te să faci un program de entertainment, pe care sa-l plănuieşti în avans. Pentru copiii mai mici ai putea rezerva un colț de joacă, unde să existe jucării, cuburi, lego şi puzzle. Nu uita de baloanele cu heliu sau baloane din săpun.
Surprinderea momentului
Având în vedere că botezul este unul din cele mai importante evenimente din viața copilului tău, este ideal să surprinzi tot ce se petrece cu un aparat foto sau o cameră video. Îți recomand să angajezi un fotograf sau un cameraman profesionist pentru nişte amintiri cu adevărat frumoase – evident este obligatoriu să faci asta în avans.
A noastră fotografă, Alexandra de la Daria Kids Photo, ne-a fost alături de dimineață până seara, la sfârşitul petrecerii. Şi pe ea tot pe un grup de mămici am cunoscut-o, mi-a prezentat oferta ei, şi deoarece mi s-a părut extrem de avantajoasă, am acceptat-o.

Această prezentare necesită JavaScript.

Am urmărit şi recenziile clienților ei, mi-au plăcut la nebunie fotografiile pe care le realizează, aşadar am bătut palma! Alexandra, Alexuțu` abia te aşteaptă să-l pozezi din nou!
Tortul
Am petrecut nopți întregi căutând modelul de tort potrivit pentru acest eveniment. Nici nu se născuse Alex şi eu căutam model pentru tortul de la botez. Vroiam ceva foarte animat, dar simplu în acelaş timp. Am optat pentru o compoziție din 3 mousse de ciocolată, iar pe deasupra marțipan.
Figurinele au fost nişte ursuleți (pe care şi acum îi am, pentru că i-am păstrat!!!) şi un îngeraş în vârful tortului. Păi se putea o mămică de îngeraş fără îngeraş pe tort?? Vă recomand să mergeți la cofetării, degustați şi 10 tipuri de prăjituri, nu cumpărați din auzite!12240936_1044758995585803_1820912723586470546_o
Ursitoarele – un must-have?
Nu este obligatoriu, însă noi am ales să avem şi ursitoare. Mi se pare un moment foarte frumos, potrivit atât pentru copii, cât şi pentru adulți. Este un moment special al petrecerii de la botez, aşa cum la o nuntă invitații aşteaptă momentul-cheie: dansul mirilor.
Ursitoarele Petrecărețe ne-au fost aproape, au avut un text personalizat şi extrem de distractiv, şi chiar nu am regretat că am ales să includem şi aşa ceva în mica noastră petrecere.

Această prezentare necesită JavaScript.

În concluzie, dacă știi cum vrei să decurgă totul, dacă știi ce îți dorești să ai la botezul primului tău copil, te asigur că nu este deloc greu să-l organizați singuri! Noi ne-am descurcat de minune!

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *