Un nou concept: Bebelușii Meseriași

bebelusii

Astăzi facem cunoştiință cu „Bebeluşii Meseriaşi”, un nou concept realizat de trei mămici talentate şi dibace! Ele ne îndeamnă să renunțăm la vechiul obicei legat de clasica tavă pentru tăierea moțului sau a turtei şi să adoptăm un nou trend. Despre ce este vorba? Aflăm în interviul de mai jos!

1. Cine se află în spatele numelui „Bebeluşii Meseriaşi”? Ne poți spune mai multe despre cine este creatoarea lucrurilor vesele și migăloase ce pot fi găsite la tine?
A: În spatele Bebeluşilor Meseriaşi se găseşte o echipă! Chiar daca una dintre noi a venit cu ideea, una le-a creat (adică eu, Ardelenu Alina) iar cealaltă se ocupă cu închiriatul, eu consider că suntem o echipă.
Sorina Barsan a fost cu ideea, pentru că ea nu a vrut tava clasică la tăierea moțului baiețelului ei. Aşa că m-a pus să-i fac nişte bebei cu meserii din FIMO.
Mi s-a părut genial deoarece totul a plecat de la ideea că obiectele puse pe tava pentru moț, cele clasice, sunt folosite, sunt murdare. Iar până la urmă e fain să păstrezi o figurină, un simbol a ce vei „ajunge” în viitor, decât o foarfecă ruginită, o cheie de maşină, o oglindă sau a unor bani trecuți prin sute de mâini.

Această prezentare necesită JavaScript.

De aici s-au născut „Bebeluşii Meseriaşi”. Toate suntem mămici, iar două dintre noi artiste. Eu, Ardeleanu Alina artizan de când mă ştiu. Încă de copil îmi plăcea să mâzgălesc tot ce găseam alb prin casă, aici mă refer strict la hârtie. Apoi, învățătoarea i-a sfătuit pe ai mei să mă ducă la Liceul de Artă din oraş. Iar de aici a început toată nebunia!
2. Care este background-ul tău şi ce îţi mai ocupă timpul, în afară de crearea lucrurilor pe care le putem admira?
A: Background-ul meu nu-i aşa de încărcat! După terminarea Facultății de Arte din Iaşi, am lucrat câțiva ani într-o firmă de mozaic şi vitralii, ca pictor, apoi o perioadă scurtă într-o cofetărie, unde a fost cea mai frumoasă dar stresantă experiență pe care am avut-o.
Am lucrat ca decorator torturi, iar handmade-ul început prin 2009 m-a ajutat foarte mult. În afară de tot ceea ce fac, cea care îmi ocupă restul timpului este fetița mea, care în curând va face 1 an, şi de care trebuie să-mi ascund acum toate lucrurile, ce altadată stăteau împrăştiate prin toată casa.
3. Dacă ar fi să vorbim despre perioada de început, care ar fi primul obiect creat de tine ?
A (râde): Greu, de zis! Îmi amintesc cu drag de încercările mele de a desena prințese, că doar ce putea desena o fetiță de 5-6 ani?
4. Ce materiale foloseşti? Cum ai descoperit tehnicile de lucru pe care le folosești?
A: Acum lucrez cu FIMO, pe care îl consider genial, dar mereu sunt deschisă la noi materiale. Îmi place să caut, să testez. De când m-am apucat de tricouri (şi asta recent) cred că am cumpărat aproape o parte din culorile pentru textile.
Caut informații despre ele pe net, întreb în stânga şi în dreapta, urmăresc alți artişti, iar aşa încerc să mă îmbunătățesc. Şi aici mă refer la tot ceea ce fac. Tehnici găseşti foarte multe pe net, însă eu nu le-am folosit!
Dacă văd o imagine, încerc să-mi dau seama cum este realizată şi să încerc să o reproduc. Ma inspiră şi alți artişti!
5. Ce tehnică nouă de lucru ţi-ar plăcea să înveţi?
A: Aş vrea să învăț multe, dar din păcate timpul nu-mi mai permite! De multe ori îmi este greu să lucrez în timpul zilei, trebuie să o fac noaptea, când cea mică doarme. Şi nu pot sta până târziu, deoarece a doua zi trebuie să fiu fresh.
6. Care e cel mai important lucru pe care l-ai învăţat de când creezi?
A: Cel mai important lucru pe care l-am învățat este: cu cât lucrezi mai mult, cu atât devii mai bun. Se vede diferența de lucru şi la mine, care am atâția ani de arte. Deci sfatul meu este să lucrați, lucrați şi iar lucrați!
7. Cum îţi găseşti inspiraţia?
A: Inspirația o găsesc mereu în lucrurile frumoase, în lucrurile de copii, în jucării. Poate pentru că mereu mi-au plăcut copii. Mereu încerc să fac lucruri haioase şi dulci.
8. Pe lângă faptul că realizezi şi figurine din FIMO, tu şi pictezi pe materiale textile. Dintre toate produsele pictate până acum, ai vreunul preferat? Cum ţi-ai caracteriza creaţiile în 3 cuvinte?
A: Nu ştiu dacă am un preferat. Problema este că mereu după ce trimit comenzile, mi se pare că a-şi mai fi putut lucra la ele. Eu gândesc că mereu este loc de mai bine.
Mereu am fost pretențioasă cu mine, la lucrurile pe care le fac, indiferent că au fost figurine, tricouri, bijuterii, flori. Mi-aş caracteriza creațiile ca fiind unele vesele, copilăroase, colorate. De obicei, clienții mă caracterizează, unii spun că am mâini de aur, eu cred că exagereză.

Această prezentare necesită JavaScript.

9. Hobby sau afacere? Crezi că la ora actuală handmade-ul poate reprezenta un mijloc de trai?
A: Nici una, nici alta. Doar job! Asta ştiu să fac şi îmi place la nebunie. Câteodată sunt dezamăgită că nu merge mereu la fel. Câteodată ai extrem de multe comenzi, şi simți că nu le mai poți face față, altădată nimic!
Este foarte important să ai un serviciu şi să faci şi ceva separat, ca handmade-ul. Eu când am început, am început cu bijuterii. Am realizat atât de multe, încât nici nu mai port de 7 ani. Mi-a ajuns (râde).
10. Ce îţi place şi ce îţi displace în “lumea handmade-ului” ?
A: Îmi place că în 8 ani de zile de handmade am întâlnit oameni frumoşi şi talentați, pe care în unele situații i-aş recomanda cu toată inima. Tocmai de aceea, pe pagina mea sunt şi alte mămici pe care le susțin cu drag.
Mămici care pictează, care împletesc, unele fac păpuşele superbe si cred că pot enumera destul de multe. Nu ştiu dacă îmi displace ceva în lumea handmade-ului, doar că din punctul meu de vedere, la unele lucruri se mai poate lucra. Deoarece şi în lucrurile mai puțin lucrate sau inestetice, dacă priveşti cu atenție, poți vedea ceva frumos.

Pe Bebeluşii Meseriaşi îi găsim aici! Merită să aruncați o privire (sau mai multe!)

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *