Top 6 al celor mai bune întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

bicarbonat

De aproximativ 1 an și ceva, am început să folosesc bicarbonatul de sodiu zi de zi. LA ORICE! Pe lângă faptul că îl utilizam în bucătarie, acum îl folosesc în cosmetică și curățenie. Iată 10 modalități de folosire a lui, pe care eu le-am încercat și mi se par minunate!

1. PASTĂ DE DINȚI
De obicei, după ce mă spălam pe dinți, aplicam un strat gros de bicarbonat pe periuță și periam bine dinții. Mai nou, îl combin cu sare, pentru o curățare mai bună, și un efect de albire mai intens. Ca și gust, nu-mi prea plăcea, dar acum îmi fac o pastă de dinți homemade din ulei de cocos și bicarbonat. Ușor, ieftin și aromat!
2. MASCĂ ÎMPOTRIVA PUNCTELOR NEGRE
Amestec 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, cu o linguriță de gelatină (gata preparată) și un pic de apă. Aplic pe nas, bărbie și frunte, las să acționeze 20-30 de minute, după care îndepărtez cu o dischetă demachiantă și curăț bine tenul cu apă micelară. Tenul rămâne curat și catifelat, iar punctele negre se diminuează.

3. MASCĂ ÎMPOTRIVA PĂRULUI GRAS
După ce mă spăl pe cap, aplic aproximativ un pumn de bicarbonat pe păr, masez bine la rădăcină și las să acționeze 10 minute. Apoi clătesc bine și aplic balsam sau mască pentru păr. Efectul? Păr curat o perioadă mai mare de timp.
4. MEDICAMENT ÎMPOTRIVA AFTELOR
De regulă, nu prea am probleme cu aftele, îmi apar destul de rar. Însă, din când în când este bine să mai faci o gargară cu bicarbonat de sodiu, pentru a-ți curăța gura de microbi, iar dacă ai și afte, cu atât mai bine! La 100 ml de apă călduță, adaugi o linguriță de bicarbonat, amesteci bine bine pentru a se dizolva și îți clătești gura. Vei simți după, că respirația ta este mai fresh.
5. BUN ȘI PENTRU BEBELUȘI
Mai nou, am aflat că îl pot folosi și pentru Alexuțu`, la băiță. Dacă adaugi două lingurițe de bicarbonat în cădița bebelușului, ele vor ajuta la dispariția iritațiilor de la pampers. Tot pentru bebei mai este bun pentru a le curăța biberoanele. Pune o lingură de bicarbonat în apă fierbinte, dizolvă-l bine, și curăță biberoanele, suzetele și tetinele. Este un bun dezinfectant!
6. BUN PENTRU BIJUTERIILE DIN ARGINT
Dintr-o linguriță de bicarbonat și puțină apă, fă o pastă în care poți lăsa la înmuiat peste noapte, bijuteriile din argint. Dacă nu, poți pune pe o periuță pasta respectivă și să le cureți pe moment.

Voi la ce mai utilizaţi bicarbonatul? Aveţi ponturi noi?

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *