O magie a tricourilor pictate

magie

„Doi ochi căprui, strălucitori și jucăuși mă învață zi de zi cum să creez minuni. Un mic alchimist aș spune, cu zâmbet buclucaș și dorința de culori și anotimpuri – arta e felul omului de a spune „mulțumesc” naturii- cu mâna lui în mâna mea, cu pensula tremurând și sufletul bucuros, transformăm banalul în povestea noastră, a voastră, a tuturor. E magie! Și e magie pentru toți!” Așa începe povestea CRISIA made by Mirela Brai.

1. Cine se află în spatele numelui „CRISIA”? Ne poți spune mai multe despre cine este creatoarea lucrurilor vesele și migăloase ce pot fi găsite la tine?
M: Mă numesc Mirela, iar proiectul meu de suflet este CRISIA (Crisia = Cristian, minunea mea). Deşi pictura e o pasiune mai veche, pe țesătură am început să pictez abia acum doi ani, când din curiozitate, dar şi cu gândul de a mă juca un pic pe tricourile fiului meu, am cumpărat un set de vopsele pentru textile.
Ce pot să spun? A fost un fel de „coup de foudre”. Sunt îndrăgostită iremediabil de pictura pe țesătură . Nu pot şi nici nu vreau să mă întorc la pictura propriu-zisă. Îmi doresc să pictez tablouri pe hăinuțe.13879232_1134424523285916_7953115966792091859_n
2. Care este background-ul tău şi ce îţi mai ocupă timpul, în afară de crearea lucrurilor pe care le putem admira?
M: Până acum ceva timp am fost consilier juridic, dar în momentul acesta sunt mămică full time şi „mamă antreprenoare”. Intenționez să rămân aşa. Dorința mea e să continui pe această linie şi să fac ceva de calitate.
3. Dacă ar fi să vorbim despre perioada de început, care ar fi primul obiect creat de tine ?
M: Dacă ar fi să vorbim despre perioada de început.. Hmmm… Prima mea pictură pe țesătură a fost o bufniță. Una ciufulită!
Am „sacrificat” o bluziță de-a băiețelului meu, m-am jucat, am experimentat, mi-a plăcut la nebunie!
4. Ce materiale foloseşti? Cum ai descoperit tehnicile de lucru pe care le folosești?
M: Folosesc vopsea de calitate, pe baza de apă, rezistentă la lumină şi spălat, non-toxică, sigură chiar şi pentru bebeluşi. Pictez pe bumbac 100%, in, denim, pânză de cânepă, în general materiale naturale.
Vreau să încep şi pictura pe piele în viitorul apropiat. Cât despre tehnicile de lucru, aplic tot ceea ce ştiu despre pictura propriu-zisă, încerc să aduc tehnica acuarelei pe tricouri şi îmi place mult tehnica „one stroke”, cea în care se aplică două culori cu aceeaşi pensulă, în acelaşi timp, realizându-se efecte minunate, lumini şi umbre.
5. Ce tehnică nouă de lucru ţi-ar plăcea să înveţi?
M: Aş vrea să aprofundez tehnica „one stroke” şi mi-ar plăcea să experimentez vopsirea manuală, respectiv „dip dye” – înmuierea materialului în vopsea, şi „tie dye” – împachetarea, legarea materialului şi aplicarea vopselei cu pensula/ burete/aplicator.

Această prezentare necesită JavaScript.

6. Care e cel mai important lucru pe care l-ai învăţat de când creezi?
M: Să am încredere în mine, în ceea ce ştiu şi pot să fac.
7. Cum îţi găseşti inspiraţia?
M: Inspirația o găsesc peste tot în jurul meu. Piciul meu, natura, internetul, o carte pe care o citesc, clienții care vin cu idei interesante. Totul reprezintă o sursă.
8. Dintre toate produsele pictate până acum, ai vreunul preferat? Cum ţi-ai caracteriza creaţiile în 3 cuvinte?
M: Nu-mi place să-mi caracterizez creațiile. Clienții au rolul acesta. Eu spun doar „îndrăzneşte să fii diferit!” Un produs preferat? Da. Bufnița ciufulită pictată pe bluzița fiului meu.
9. Hobby sau afacere? Crezi că la ora actuală handmade-ul poate reprezenta un mijloc de trai?
M: Mie îmi place să o numesc „afacere”. Stadiul de hobby l-am depăşit de ceva timp. Am investit mult în ceea ce fac. Emoții, timp, muncă, bani.
Studiez în continuare, fac cursuri de pictură, de handmade, am în plan ateliere artistice pentru copii. Momentan pot fi găsită pe Facebook, în scurt timp şi pe Breslo.
10. Ce îţi place şi ce îţi displace în “lumea handmade-ului” ?
M: Ce-mi displace? Mulți cred că dacă un produs e hand painted/ handmade, trebuie să fie şi ieftin, dar nici măcar nu îşi imaginează ce implică realizarea unui astfel de produs.
Nu au idee despre orele de muncă, despre costuri, despre câtă emoție implică să creezi ceva cu propriile mâini. Deci, ” You can’t buy love, but you can buy HANDMADE. And that’s kind of the same thing” (hihi!).

Pe Mirela o puteți „vizita” oricând pe pagina ei de Facebook, CRISIA, acolo unde-și expune tricourile pictate (și nu numai!) cu multă dragoste pentru frumos și bun gust!

You may also like

Un comentariu

  1. Cum sa nu iubesti creatiile Crisia? In mainile ei, lucrurile prind viata! Nu vorbesc prostii, am colaborat cu ea si in curand o sa puteti vedea rezultatele pe pagina mea de genti tesute manual – Sigo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *