Leac de-un veac

leac

  De curând am început să dezvolt o pasiune şi să am un mare respect pentru leacurile băbeşti, leacurile homemade. Iar aprecierea mea a început când eram însărcinată în luna a 7 a, şi mă pocnise o răceală de numa’, numa’… Ce era să fac? Medicamente nu puteam lua, aşa că am ascultat de sfatul mamei şi am început să ma doctoricesc bio! Datorită leacurilor băbeşti, şi a ceaiurilor ghiftuite cu lămâie şi miere, în 3 zile eram ca şi nouă. De atunci iubesc tot ce înseamnă medicament bio, tratat fără chimicale, homemade!

Obişnuiam să port brățări din aliaj, pe lângă cele pe care le am din argint sau aur. Spun obişnuiam, deoarece am renunțat la ele când m-am ales cu o dermatită de contact din cauza lor. Norocul meu a fost că o prietenă de-a mea m-a vizitat exact în perioada în care îmi apăruseră bubițele pe mână şi mi-a recomandat o cremă. De când a descoperit-o, o poartă non stop în geantă. Nu pentru ea, cât pentru micuțul ei care obişnuieşte să cadă şi să facă nişte julituri la genunchi de mai mare frumusețea.

13612120_1118657591529276_8475555940596488988_n

 

Se numeşte „Leac de-un veac” şi credeți-mă, este dumnezeiască! Am aplicat-o de jur împrejurul încheieturii mâinii, pe unde aveam bubițele respective. Şoc! A doua zi nu mai aveam nimic! Am vorbit şi cu prietena mea. Râdea de mine, de reacția mea, eu care mă făceam bine numai cu creme pe bază de antibiotic. Atât de mirată am fost de această cremă, încât am dat un search pe Google, să aflu mai multe despre ea. Şi din pagină în pagină am intrat în contact cu cei care au făcut-o cunoscută: Florentina Ciocan (27 de ani) şi Radu Văduva (29 de ani). El din Târgu Jiu, ea din Drăgăşani, stabiliţi de 10 ani în Bucureşti, unde de altfel s-au şi cunoscut, unde a început povestea lor de iubire dar şi locul în care au devenit parteneri de afaceri! Au fost extrem de drăguți să-mi acorde un interviu şi să-mi povestească tot despre acest leac! Leac de-un veac!
1. Care este povestea acestei creme-minune, când a apărut şi cine sunt personajele principale care fac parte din ea?
Radu: Rețeta cremei a luat naştere prin anii 1900 şi a devenit o moştenire transmisă din generație în generație în familia mea. La noi în casă era nelipsită, şi pot să spun că mi-a fost de mare ajutor în copilărie, când micile accidente erau inevitabile. În plus, trăind într-un oraş mic, veştile circulă repede şi nu a durat mult până au început să vină solicitări din partea unor persoane care îşi puneau speranța în beneficiile ei.
De-a lungul timpului, am fost martorul a nenumărate cazuri, unele mai mult , altele mai puțin grave, în care această cremă a fost soluția. Aceste experiențe au fost cele care mi-au oferit un impuls şi m-au făcut să-mi doresc să duc lucrurile la un alt nivel. Ştiam că produsul este bun şi că ar fi păcat să neglijez posibilitatea de a-l face disponibil pentru oricine ar avea nevoie. Am discutat cu partenera mea şi am luat hotărârea de a începe acest proiect împreună.
Florentina: Conceptul produsului este ceva unic, care inevitabil îți atrage atenția şi te face să te întrebi ce conține. Ingredientele folosite fiind naturale, am mers pe aceaşi idee şi cu ambalajul. Astfel, rețeta este păstrată în vase de lut lucrate manual la Curtea de Argeş, de către meşteri olari autentici, pe care le-am închis ermetic cu dopuri de plută naturală.
2. De unde numele brand-ului „Leac de-un veac”?
Radu: Numele brand-ului este un joc de cuvinte care descrie efectiv produsul: un remediu natural tradițional care datează încă de acum 100 de ani.
3. Care sunt ingedientele care compun această cremă şi de ce ar trebui să o folosim?
Florentina: Crema conține propolis, ceară de albine, răşină de confiere, sacâz, parafină şi ulei de floarea soarelui presat la rece. Aceasta este şi rețeta originală, pe care am ținut să o lăsăm exact aşa cum a fost transmisă atât din dorința de a-i păstra autenticitatea, cât şi datorită faptului că această combinație de ingrediente s-a dovedit a fi foarte eficientă şi nu am vrut să intervenim în niciun fel.
Ar trebui să o folosiți pentru că reprezintă o soluție pentru mai multe probleme. Este bine să fii pregatit, să ai ceva util la îndemână şi partea bună este că nu cumperi un produs doar pentru situații de urgență: atâta timp cât există în casă, cu siguranță i se va găsi întrebuințare! Spun asta pentru că deşi utilizările sale primare sunt în caz de arsuri, răni, bătături, iritații sau alte probleme de acest gen, oamenii au folosit-o cu succes pentru numeroase alte lucruri precum hidratarea pielii uscate, vindecarea tatuajelor, vergeturi, eczeme, după plajă, la iritații de scutec sau pur şi simplu după baie la bebeluşi.
Poate pare prea mult pentru un singur produs, dar există o explicație simplă pentru care funcționează atât de bine în toate aceste situații: fiecare ingredient are numeroase beneficii asupra pielii şi această combinație a fost pur şi simplu una câştigătoare. Puse împreună, au dat naştere unui produs care dezinfectează, calmează pielea, hidratează în profunzime şi regenerează rapid țesutul.
4. Cărui segment de persoane i se adresează această cremă şi cine a folosit-o pentru prima dată?
Radu: „Leac de-un veac” se adresează tuturor! Singurele atenționări sunt legate de alergiile la unul din ingrediente. În rest, avem teste de toleranțş epidermică efectuate pe subiecți cu piele sensibilă, care nu au avut absolut nicio reacție la produs. Astfel, poate fi folosită atât de femei, cat şi de bărbați şi este sigură chiar şi pentru pielea delicată a copiilor. Cât despre cine a încercat-o prima dată, probabil aceeaşi persoană care a creat rețeta: străbunica mea.
5. Deoarece orice proiect necesită timp şi atenție, pe lângă timpul investit în această mică afacere de familie, care a fost investiția financiară?
Radu: Investiția s-a ridicat undeva la 15 000 de euro. Aici intră atât branding-ul, procedura de brevetare şi notificare a produsului, diferite teste şi analize, marketing, producție, cât şi sume pierdute în încercări repetate de a realiza acest ambalaj deosebit la care am ajuns in final.
6. De când a apărut acest leac, a existat vreun feedback negativ în legătură cu el?
Florentina: Dacă există, la noi nu a ajuns. Şi ne-ar fi greu să credem că s-a întâmplat ceva. Singurele contraindicații pe care le are această cremă este alergia la unul dintre ingrediente. Testele de toleranță epidermică pe care le-am realizat inclusiv pe subiecți cu piele sensibilă, au avut un rezultat de 0% reacții. În principiu, oamenii sunt liberi să îşi exprime părerea sau să îşi povestească experiențele pe pagina noastră, la secțiunea de Reviews, unde nu poți interveni să ştergi un feedback negativ. Din fericire, se pare că până acum, crema şi-a atins scopul şi a adus doar zâmbete pe fețele clienților.
13584947_1118677468193955_4424619804700483532_o
7. Ce viitor îi prevezi brandului?
Florentina: Ne dorim ca brand-ul să crească frumos şi constant, până în punctul în care va deveni principala alegere în ceea ce priveşte tratarea problemelor pielii.
8. Nu ştiu nimic, dar bănuiesc!! Plănuiți să divulgați secretul unei noi creme care să facă parte din gama „Leac de-un veac”?
Radu: Cred că „Leac de-un veac” va rămâne tot timpul ceea ce reprezintă şi acum: “crema bună la toate”, un cadou de la o străbunică pricepută, care ne ajută să avem grijă de pielea noastră într-un mod natural şi sigur. Niciunul dintre noi nu are studii în domeniul cosmeticelor, chimiei sau plantelor de leac. Suntem implicați şi în alte proiecte şi demararea acestuia a avut ca impuls dorința de a nu lăsa să se piardă această moştenire de suflet , precum şi o datorie morală de a face ceva mai mult, ştiind că produsul este unul cu adevarat bun şi ar merita să ajungă la cât mai multe persoane.
8. Deja, oamenii din România vă cunosc din mediul online. Vă gândiți să vă extindeți şi internațional?
Florentina: Deocamdată, fiind doar de 6 luni pe piața din România, principalul obiectiv este să extindem rețeaua de distribuție pe teritoriul țării. Însă, suntem deschişi la eventualitatea unor propuneri de colaborare în acest sens, dacă vor veni.
9. Un mesaj pentru consumatorii de produse bio din țară:
Radu & Florentina: Ne bucurăm că a început să se observe un trend al ”întoarcerii la natură”, un trend în care consumatorii acordă o importanță deosebită atât alimentației, cât şi produselor de îngrijire zilnică pe care le folosesc.
Într-o lume invadată de mesaje care ne îndeamnă în permanență să cumpărăm, noi devenim mai responsabili, mai avizi de informație şi astfel, mai puțin influențabili.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *