Cum alegem crema cu protecţie solară pentru bebeluşi?

Vara aceasta a debutat timid, dar a continuat în forţă cu temperaturi neobişnuit de mari pentru perioada respectivă. Aşadar, am decis să merg în căutarea cremelor pentru protecţie solară, atât pentru noi, cât şi pentru Alexuţu`. Dacă pentru noi a fost simplu să aleg, pentru el a fost cam complicat, având în vedere că este momentan destul de mic, şi necesită produse mai bune de îngrijire şi protecţie a pielii lui fragile şi sensibile.

Cu cât bebelul este mai mic, cu atât este mai important să ştim să-i protejăm pielea şi să-l ferim de razele nocive ale soarelui. Aşadar, în afară de faptul că trebuie să respectăm intervalul de timp la care ar trebui să stea un sugar la plajă, adică 08:00-11:00 şi de la orele 17:00 până seara, să-i protejăm capul cu pălărioare, şi să-l ţinem la umbră, mai trebuie să ţinem cont de anumiţi factori atunci când îi alegem crema pentru protecţie solară.

Este recomandat să testăm mai întâi cremele (toate, nu doar cele de protecţie solară!), aplicând loţiunea pe încheietura mâinii micuţului, pentru a vedea o posibilă reacţie adversă. Nu uitaţi că stratul protector de loţiune trebuie aplicat cu jumătate de oră înainte de a merge la plajă, şi de asemenea trebuie reînnoit după fiecare contact cu apa şi la fiecare maxim 2 ore. Nu cumpăraţi produsele decât din farmacii sau din magazinele de profil mamă-copil, deoarece numai de acolo puteţi fi sigure că sunt eficiente.
Factorul de protecţie solară este puterea pe care o cremă o are pentru combaterea ultravioletelor. Având în vedere că cei mici își petrec cel mai mult timp în aer liber, vor avea nevoie de protecție chiar și atunci când stau la umbră, deci, este bine să folosim o cremă cu protecția cea mai ridicată în lunile însorite de vară.
Aveţi grijă să achiziţionaţi o loţiune fără parfumuri şi parabeni, deoarece acestea pot cauza apariția unor probleme la nivelul pielii: eczeme, dermatite, alergii și alte boli de piele. Totodată, verificaţi pe eticheta produsului, rezistența la apă. Acest lucru înseamnă că protecția continuă și după ce micuțul nostru face băiță.
Anul acesta am hotărât să folosim atât pentru noi cât şi pentru Alex, noua gamă Gerovital SUN. Am respectat toţi paşii de mai sus, pe care mi i-a recomandat pediatra lui şi am găsit o cremă special creată pentru pielea sensibilă a bebeluşilor şi copiilor mici, cu SPF 50+. Conţine: unt de cacao, ulei natural ecocertificat Inca omega, vitamina E, emulgator natural 100% ecocertificat, filtre minerale şi organice de ultimă generaţie. În plus de asta, nu conţine parfum, oxibenzonă, ulei de parafină, parabeni, coloranţi, sau alcool, este hipoalergenică şi rezistentă la apă!
Eu mi-am ales o cremă de faţă nuanţatoare care previne intoleranţele solare, petele pigmentare, fotodermatozele şi îmbătrânirea prematură a pielii. Formula, cu emulgator natural 100% ecocertificat, este îmbogăţită cu vitamina E şi extract organic de rodie. Iar pentru o hidratare mai intensă a tenului, de după expunerea la plajă, am ales o apă micelară, Gerovital H3 DERMA+, care este formulată la un pH apropiat de cel natural al lacrimii, cu agenți de curățare blânzi ce menajează bariera protectoare a pielii, curăță delicat, respectând echilibrul natural al pielii.

Această prezentare necesită JavaScript.

Voi ce loţiuni protectoare aţi ales anul acesta să folosiţi pentru micuţii voştri? Sunteţi fidele unui anumit brand, sau obişnuiţi să le mai schimbaţi, să testaţi şi altceva?

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *