În concediu cu bebe

concediu-bebe

A venit vara și urmează mult așteptata perioadă a concediilor. Dacă până acum destinația must-have erau stațiunile pline de tineret, cluburi, agitație iar planificarea concediului nu presupunea o mare bătaie de cap, acum situația este diferită!

Pentru proaspeții părinți, o vacanță alături de bebeluşul lor este o ocazie excelentă de a se redescoperi şi de a se obişnui cu minunata ființă care a apărut în viața lor. Dacă ai decis să mergi în concediu cu bebeluşul, trebuie să acorzi o mare importanță planificării.
Scopul acesteia este ca cel mic să fie confortabil pe toată durata vacanței şi să pre-întâmpini orice nevoie sau problemă ar putea să apară.
Trebuie să te asiguri că îi vei putea satisface în orice condiții nevoile de bază: mâncare, igienă şi somn. Nu uita să iei cu tine jucăriile preferate ale micuțului tău!
Este indicat să te interesezi care este prognoza meteo pentru perioada şi locația vacanței voastre şi să te asiguri că ai haine pentru cel mic potrivite pentru orice temperatură. De asemenea, ia cu tine un termometru şi o trusă medicală cu cele mai uzuale medicamente.
De preferat, consultă-te înainte cu pediatrul, pentru a-ți da o listă cu medicamentele potrivite bebeluşului tău.
Te sfătuiesc să planifici plecarea noaptea. Astfel, cel mic va dormi şi călătoria va fi mai uşoară. De asemenea, interesează-te cât durează drumul şi pregăteşte-ți o gentuță pentru călătorie, pentru a avea la îndemână toate cele necesare.
Nu uita că vacanța înseamnă şi plimbare, vizitare de obiective turistice. Un cărucior uşor, care se pliază rapid şi compact, este cea mai bună alegere. Dacă un cărucior ți se pare totuşi incomod de luat în portbagaj, atunci poți alege un instrument de purtat bebeluşul în brațe: marsupiu, wrap, sling.
Bebeluşii sunt extrem de adaptabili şi, dacă le satisfaci nevoile esențiale, ei vor fi fericiți, oriunde s-ar afla.
Trebuie să te asiguri că micuțul tău va avea aceleaşi obiceiuri culinare, ca şi acasă.
Nu trebuie să-ți lipsească din bagaje biberoane sau cănița pentru apă, laptele praf – pentru bebeluşii alăptați cu formulă, ustensilele necesare pentru a pregăti mesele micuțului, în cazul în care a început diversificarea.
Deoarece cădița bebeluşului este prea voluminoasă pentru a fi luată în bagaje, poți apela la soluții alternative: fie cumperi o cădiță gonflabilă, fie foloseşti chiuveta sau cada de la hotel – trebuie doar să pui un prosop curat pe care să stea cel mic.
Interesează-te dacă locația de cazare îți oferă pat pentru bebeluş. Dacă nu, fie iei cu tine un pătuț de călătorii, care se pliază şi îl poți băga în bagaje, fie iei în calcul că bebe poate dormi cu voi în pat.
Dacă mergi la mare, trebuie să ai în bagaje: crema de plajă cu factor ridicat de protecție solară, umbrela de plajă, o pălăriuță sau un batic din bumbac, în culori deschise, pentru a proteja capul bebeluşului, scutece speciale pentru înot şi haine subțiri, din bumbac, în culori deschise.
Într-o excursie la munte, nu trebuie să-ți lipsească hăinuțele groase şi călduroase, crema cu protecție solară mare – chiar şi la munte, soarele poate fi destul de puternic, şi o protecție în caz de ploaie: pelerină, umbrelă.
Tu unde vei merge în vacanță alături de bebeluşul tău?

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *