Coliere pentru alăptare – cel mai frumos mod de a alăpta!

Astăzi v-o prezint pe Ana-Maria Grosu. Are 34 de ani şi este din Iaşi. Mamă a doi copii, un băiat de 3 ani şi o fetiță de 10 luni, de aproape 4 ani a ieşit din lumea corporate, s-a dat jos de pe tocuri şi a decis să se dedice 100% familiei. Ana este o vegetariană convinsă, energică şi pune mult suflet în tot ceea ce face.

1. Cu ce te ocupi?
A: Cresc copii. Când ei dorm, vorbesc cu mămici şi facem planuri despre cum să înşirăm culorile la gâtul lor. Fac coliere de alăptare, jucării la gâtul mamei. Fie pentru molfăială, fie pentru masajul gingiilor, sau pentru distragerea atenției în timpul alăptării.
Să vă explic: e „plictiseală” mare cât stau la sân şi încep să o tragă de păr pe mami, să cerceteze nasul etc. Dar cu un colier la gât, mama e mai liniştită, cel mic are subiect pentru analiză şi cercetare.
Când mai cresc, încep să numere bilele colorate, apoi să le spună culorile. Iar apoi rămâne o amintire frumoasă, asta dacă nu aveți fetiță şi v-a luat deja colierul.
2. După ce criterii crezi că ar trebui să ne alegem numele afacerii noastre?
A: În primul rând, trebuie să te întrebi cine e clientul tău? Nu ştiu dacă eu ar trebui să răspund la această întrebare, pentru că eu am creat pagina la îndemnul prietenilor, şi am făcut-o la repezeală, în timp ce îmi adormeam copilul. Îmi imaginez că o agenție de branding arată altfel.
3. Realizezi lucruri cu adevărat deosebite. Cum ți-a venit ideea să începi o asemenea afacere?
A: Îmi place să îmi fac singură accesoriile: cercei, brățări, coliere. După ce am devenit mamă, am intrat în lumea hăinuțelor de merinos, scutece textile, sisteme ergonomice şi am ajuns şi la coliere.13886853_1133145610080474_312132844336372557_n
Am stricat un rând de mărgele de lemn pe care le aveam prin casă, pentru primul colier. Apoi am început să caut un lemn mai special, ațe mai subțiri, culori cât mai multe. Şi nu m-am oprit. Mereu caut să adaug valoare.
E o provocare să fii mamă, o schimbare, un moment intens din viața unei femei. Iar eu vreau ca prin colierele mele să le ofer o bucurie mamelor şi copiilor. Vreau să trimit mamelor un lucru frumos, să le facă plăcere să îl privească, să îl atingă.
4. Colierele pentru copii sigur își au povestea lor. De ce ai ales asta?
A: Eu sunt pro alăptare. Am doi copii, pe care îi alăptez în tandem, pentru că asta mi se pare firesc şi natural. Copii mei sunt ghizii mei. Copii sunt puri, inocenți, plini de iubire. Deci nu pot greşi.
Alăptarea nu este doar un mod de a-ți hrăni copilul, este un mod de a-ți creşte copilul, este un stil de viață. Probabil de aici a plecat totul, de la dorința mea ca toate mamele şi toți copiii să trăiască această experiență minunată.
5. Am găsit în atelierul tău multe lucruri frumoase, pline de detalii. Totul necesită multă muncă. Cât timp îți ia să realizezi asemenea lucruri și ce materiale folosești?
A: Timpul de mămică este cel mai scump. La un colier lucrez 2-3 zile, pentru că nu lucrez legat. Lucrez când dorm copii. Este o muncă migăloasă, pentru că am ales să lucrez cu un fir foarte subțire de bumbac.
Dar asta îmi şi place foarte mult. Mă deconectez! Atunci nu mai sunt Ana, nu mai sunt mamă, atunci sunt firul acela care face bucle, noduri, croşeta care trage firul, bila care se îmbracă în haină nouă.
Am ales lemnul de ienupăr, pentru că este un lemn special prin aspect şi miros. Are aromă intensă, aşa cum recunoşti lemnul de brad. Este finisat bine şi asta îl face sigur pentru bebei. Este scump dar justificat.
Lemnul de ienupăr nu putrezeşte. În antichitate se credea că lemnul de ienupăr are puteri speciale de a vindeca, de a aduce pace şi iubire.
6. Care sunt preţurile pe piaţa românească pentru asemenea produse? Crezi că este activitate care îţi poate aduce profit?
A: Prețurile pentru colierele de alăptare din lemn încep de pe la 30 de lei la noi. Sunt colierele din silicon mult mai ieftine, cred că la jumătate de preț față de cele din lemn. Eu cred în ce fac, fără compromisuri, vreau să trimit mamelor un colier de care să fiu mulțumită.
Chiar şi aşa, mereu cer feedback, mereu vreau să ştiu că marfa mea face fiecare leu. Este o activitate care îți aduce satisfacții sufleteşti mai mult. Vorbesc cu mame cu care împărtăşesc aceleaşi probleme, interese.
Îmi place când găsim amândouă timp să ne cunoaştem, să vorbim despre copii, despre alăptat, despre orice. Şi acum, în această perioada a vieții mele, alerg după astfel de profit. Reinvestesc mereu banii în ațe, ambalaje. Nu se poate trăi doar din asta, clar nu.

Această prezentare necesită JavaScript.

7. Prin ce metodă îți promovezi produsele?
A: Mă folosesc doar de Facebook pentru search. Am mai organizat concursuri la mine pe pagină sau la altă mămică dibace. Am încercat şi reclama plătită de la Facebook dar fără rezultate spectaculoase.
8. De ce crezi că ar trebui să țină cont cei care îți împărtășesc pasiunea?
A: O afacere este bună atunci când ambele părți sunt mulțumite.

Pe Ana-Maria o puteți găsi pe pagina ei de Facebook ”Coliere alaptare”, gata oricând să vă ofere o bijuterie pentru voi, mămici, dar totodată, o jucărie și pentru pitici!

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *