Băuturi care ne răcoresc într-o zi caniculară

cipru

  Oficial, în România a venit vara. În Cipru, s-a instalat de mult. Conform statisticilor spuse de meteorologi, acesta este cel mai călduros an din Cipru. Great! Just great!

Eu nu sunt un mare fan vară, prefer să mă înfofolesc decât să transpir. Alexuțu` însă suportă foarte bine căldura de aici, iar asta mă bucură. În orice caz, la noi aerul condiționat este mai mereu pornit, iar frigiderul este ticsit cu apă pentru a ne hidrata în permanență. O să vă dezvălui însă, nişte băuturi pe care le tot prepar de când a venit vara, și care ne răcoresc  în zilele toride. O băutură răcoritoare şi melodia mea preferată de vară! Hit PLAY & enjoy!

Yummm yumm! În fiecare dimineață storc vreo 4 portocale împreună cu o jumătate de lămâie, adaug 4-5 cuburi de gheață, şi am un fresh super-răcoritor de vară.
fresh-de-portocale
Limonada are locul ei de cinste în frigider. Amestecă 3 lămâi, apă, şi o lingură de zahăr brun (poți pune şi 2 linguri dacă vrei să fie mai dulce), plus o jumătate de lime. Îți recomand ca înainte să o torni în pahar, să pisezi puțină mentă proaspătă, pentru un gust şi mai răcoritor dar mai ales aromat! Când eram însărcinată, asta era băutura mea preferată!
homemade-lemonade
Smoothie nu fac prea des, însă îți pot recomanda o combinație de pepene roşu, căpşuni şi zmeură, toate puse într-un blender, mixate foarte bine. Adaugă 10 cuburi de gheață în blender, pentru a le fărâmița, apoi amestecă-le cu fructele blenduite. Oooh-la-la, este suuuper gustos! Acelaşi mod de preparare însă în alte combinații, poți încerca cu kiwi, banană şi mango, sau piersică, fructul pasiunii şi struguri. Poți face fel şi fel de combinații, în funcție de preferințele tale.
homemade-smoothie
Dacă eşti fan frappé, atunci îți recomand ca pentru un gust mai intens şi pentru ca să-ți iasă un frappé mai cremos, amestecă foarte, foarte bine o cupă de înghețată de vanilie sau caramel. Adaugi gheață din plin, un topping de ciocolată de jur împrejurul paharului şi voilà, nu mai e nevoie să te duci la o cafenea, ai propriul tău coffee-shop la tine acasă!

 

chocolate-frappe

Iar dacă nu aveţi suficient timp pentru a prepara una din băuturile răcoritoare de mai sus, vă invit la o îngheţată! Zi frumoasă să aveţi!

inghetata

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *