Iată ce pot face două mâini dibace

tablou handmade

   De astăzi dăm startul unor colaborări frumoase şi (sper eu) pe termen lung! Am hotărât ca pe lângă subiectele pe care le abordez pe blog, să promovez oameni talentați, care adoră ceea ce fac în viața de zi cu zi, şi care au transformat un hobby într-o mică afacere.

Mariana Lauda este o tânără mămică de 27 de ani, din Ploieşti, pe care am cunoscut-o întâmplător pe Facebook, şi a cărei mică afacere mi-a atras atenția. Când micuțul Eric, băiețelul ei de 1 an şi 4 luni doarme, Mariana creează obiecte handmade, personalizate – începând cu seturile pentru moț şi turtă, casete pentru darul mirilor şi, preferatele mele, tablourile folosind tehnica transferului. Ce m-a atras aşa mult la obiectele realizate de ea? Pe lângă faptul că au un aspect vintage, pe care eu îl ador, sunt realizate impecabil şi se simte că sunt realizate din suflet! Haideți să o cunoaştem mai bine pe Mariana, din micul interviu pe care l-am realizat!

1. Bună Mariana! Noi ne cunoaştem de pe pagina ta de Facebook, dar aş vrea să te prezinţi şi celorlalţi. Să începem cu o mică introducere – spune-mi cum ai descoperit şi început să lucrezi handmade?
M: Am descoperit ceea ce fac eu, în apropierea perioadei în care trebuia să-i luăm moțul fiului nostru. Căutam o tăviță specială pentru eveniment, şi vroiam una personalizată, pe care să o păstrez şi să îmi amintească cu drag de acel moment. Şi aşa a început totul, prin curiozitatea mea!! Mi-am spus că nu poate fi atât de greu, şi că ar merita să încerc. M-am documentat suficient şi am început şi eu la rândul meu să personalizez! Foarte mândră m-am simțit pentru că mi-am adus contribuția la tăvița fiului meu Eric, pentru că tava lui a fost prima mea creație!!

2. Ce te atrage în lumea asta handmade? Ce te determină să creezi?
M: Totul mă atrage prin unicitate.. Fiecare produs e unic şi oricât ai vrea să faci 2 produse identice, niciodată nu vei reuşi. Asemănătoare da, dar identice niciodată!! Am vrut să renunț de multe ori, având în vedere că nu se câștigă mai deloc din arta asta, dar am început să primesc comenzi, şi am luat-o ca pe un semn, că nu trebuie să renunț!! Şi crede-mă, oricât de puțin ai câștiga financiar, mulțumirea mămicilor si a copilașilor este mai presus de orice câștig financiar!!

3. Ce faci cu o piesă nereuşită? Cu toţii avem eşecuri, dar ce trebuie să învăţăm din ele?
M: (râde) 3. Acum stau şi mă gândesc la colecția de căni pe care o am acasă cu diferite persoane.. necunoscute!! Da, toți avem eșecuri, unele pot fi reutilizate, altele nu!!

4. Care a fost cea mai complexă cerință pe care ți-a cerut-o clientul?
M: Hmm, cea mai exigentă clientă a mea…greu.. După ce a renunțat inițial la comandă, a revenit după 2 luni şi mi-a cerut să fie totul perfect.. Vopsire impecabilă, transfer impecabil, sa fie ca în magazin. Iar eu nu pot concura cu mașinăriile chinezești, CLAR!! Şi pe lângă asta, transferul de imagine se bazează mai mult pe vintage, pe zgârieturile acelea ce dau senzația de „old”. Dar într-un final, i-am terminat comanda şi a fost foarte încântată!! Chiar a revenit cu alte două comenzi pentru copilașii ei mai mari.

5. Cum îţi promovezi produsele? Care crezi că sunt şansele unui artizan român să vândă handmade şi cum ar putea face asta mai bine?
M: Promovarea mi-am facut-o singură, pe Facebook, pe diverse grupuri de vânzări. Am mai organizat şi concursuri. Dar cea mai bună promovare o face clientul mulțumit, prin recomandări! Iar o comanda bine făcută, cu siguranță o va aduce şi pe următoarea!

6. Tot legat de promovare şi vânzare, o prietenă mi-a cerut sfatul dacă să participe sau nu la un târg handmade. Sincer nu am putut să-i dau un sfat 100% sigur. Tu ai participat? Ce părere ai despre târguri?
M: Nu am participat până acum la târguri, deoarece timpul nu îmi permite. Seara lucrez după ce adoarme cel mic, iar ziua prefer să o petrec cu el decât să merg în diverse locații! Pe viitor poate voi participa şi eu, atunci când Eric va fi mare.

7. Ce sfat ai oferi unui începător sau, de ce nu, oricărui artizan handmade?
M: Nu e neapărat un sfat, dar atâta timp cât îți doreşti cu adevărat ceva, poți muta şi munții din loc!! Aşadar, crede în tine şi vei vedea că poți face multe lucruri pe care nu credeai ca le vei putea face!!

Pe Mariana o găsiți pe pagina ei de Facebook, Personalizari handmade by Mariana L. Aruncați o privire (sau mai multe, hihi), merită!

tavita-turtatavita-mot

tablou-vintage

You may also like

Un comentariu

  1. Sunt tare mandra ca am asa o fata ea este oglinda sufletului meu sper ca lumea Sa aprecieze munca ta la adevarata valoare mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *