Accesoriul must-have care face diferenţa

papion

De regulă, când iau interviurile persoanelor talentate, micilor artişti handmade – aşa cum îmi place mie să le spun, vorbesc cu ei prin mesaje şi le trimit online întrebările. Ei bine, când Ivona mi-a trimis răspunsurile pentru interviu, m-am îndrăgostit şi mai mult de munca ei! Pregăteam articolul, mai puneam un diacritic ici, colo şi visam că sunt înconjurată de micile ei bijuterii, papioanele! Parcă aş fi fost lângă ea, în atelier, ea lucrând la un papion, iar eu adresându-i întrebările pregătite pentru ea. Aşa m-am simțit, jur!

– Bună Ivona!
– Bună tuturor şi bine v-am găsit! Iți mulțumesc Alexandra Bumbac, pentru această frumoasă ocazie, de a spune în câteva cuvinte povestea IvAtelier şi a persoanei din spate. Mă numesc Filip Ivona şi am 30 de ani. În prezent, eu şi sotul meu locuim în oraşul nostru de suflet, Sibiu, dar m-am născut şi am copilărit în Târgovişte. Ador să citesc, să creez papioane şi accesorii, să educ prin fotografie, să călătoresc, şi cel mai important, să-mi petrec timpul cu persoanele minunate din viața mea.
1. Care este povestea din spatele papioanelor handmade by IvAtelier? Când a început totul?
I: Povestea IvAtelier a început în anul 2014, cu o bucată de material pe care o păstram de când eram mică, un ac şi ață. Şi multă sete de a crea modelele care-mi dădeau târcoale de ceva timp, prin minte.
De când eram mică, adoram să croiesc haine pentru păpusile cu care mă jucam. Stăteam uneori poate ore în şir până coseam un pardesiu, dar sentimentul de la final era magic. IvAtelier s-a dezvoltat prin multă dragoste, devotament şi mai ales implicare. Am citit tutoriale, articole, reviste de croitorie şi am urmărit zeci de videoclipuri pe internet, pentru a învăța cum să lucrez cât mai bine. Astfel am început prin a crea tipare. Îmi amintesc de prima mea comandă. Eram atât de stresată şi emoționată încât, timp de o săptămână nu am putut lucra nimic. Încă de la început am dorit să ofer unicitate şi valoare clienților mei. Dacă era nevoie să lucrez chiar şi 4 ore pe timp de noapte pentru o comandă, o făceam cu plăcere.
Ca fiecare dintre noi, doresc să ofer calitate maximă, şi experiențe unice prin modelele pe care le creez, de aici am şi dezvoltat conceptul de personalizare a papioanelor IvAtelier. În colaborare cu oameni deosebiți şi talentați, am început să personalizez papioanele clienților mei, în funcție de evenimentele la care aceştia participă şi de amintirile pe care le doresc. Îmi amintesc zâmbetului celui mai micuț client al meu, Tudor, în vârstă de 1 an, când la botezul său, a purtat un papion special, din piele maro, cu scrisul: Tudor, 1 an. Genial!
papion cu motive
2. De ce tocmai papioane? De ce nu cravate sau bijuterii?
I: Papioanele sunt pasiunea mea, deşi creez cu aceeaşi plăcere şi accesorii, inclusiv cravate şi eşarfe. Chiar noul meu proiect constă în îmbinarea bijuteriilor handmade, cu papioanele IvAtelier. Nu vă zic acum mai multe, dar va fi o surpriză foarte frumoasă pentru prietenii IvAtelier. Papionul face parte din tine, în fiecare zi şi este un accesoriu ce va rămâne mereu în tendințe. Este creativ, serios şi spontan în acelaşi timp. Papionul este amprenta mea personală în stilul vestimentar al clienților mei, fiind accesoriul cu care îți poți crea propriul stil, la orice oră, eveniment, păstrând doza sa de clasicitate şi spontaneitate. Pentru mine, papionul reprezintă o mică artă.
3. De regulă, artiştii handmade ca tine, nu au în colecția lor două produse la fel. De unde te inspiri atunci când creezi un model?
I: Ador să creez modele unice, cât mai complicat de executat şi mă inspir de fiecare dată, din două surse, ambele extrem de motivante pentru mine. Prima este în timpul orelor pe care le petrec citind o carte foarte bună. Întotdeauna, după ce termin de citit un capitol magic, merg să schițez câteva modele ce mi-au venit deja în minte. A doua sursă, este una extrem de spontană. În momentul în care vorbesc cu ai mei clienți, încerc să aflu ce anume işi doresc ei, detalii privind tipul evenimentului, scopul accesoriului, ideile prind formă rapid şi creez modelul pe loc.
papion timp
4. Ți s-a întâmplat vreodată ca un bărbat să fie mai pretențios decât o femeie în alegerea papionului pentru completarea unei ținute?
I: Depinde foarte mult de tipul evenimentului pentru care va fi purtat papionul. Aş putea spune că da, barbații sunt mai atenți la detalii în momentul în care aleg un accesoriu, oferind de fiecare dată indicații precise despre cum vor să arate produsele comandate. Pe de altă parte, doamnele preferă să-mi lase mână liberă în creație şi să se lase surprinse în final, dându-mi foarte puține detalii şi indicații.
5. Dacă ar fi să descri în 2 cuvinte ceea ce faci, care ar fi acestea?
I: Experiență unică!
6. De ce crezi că ar trebui să avem cel puțin un papion în garderobă?
I: Papionul reprezintă eticheta fiecăruia, oferindu-ți libertatea de a-ți crea şi colora propriul stil. Ai eleganţă, spontaneitate, clasicitate, unicitate, toate într-un singur accesoriu. Cu siguranță un bărbat se face remarcat cu acest detaliu decisiv.
7. Pentru ce ocazii crezi că un papion este cel mai potrivit accesoriu?
I: Papionul este un accesoriu care întotdeauna face o diferență, putând fi purtat atat pe timp de zi, cât şi seara, atât în ținute casual, cât şi în ținute elegante. Atata timp cât papionul este sincronizat cu întreaga ținută, consider că este adecvat pentru orice fel de ocazii (nunți, petreceri, la birou). Zi de zi, pentru o ținută colorată, cât şi la evenimentele formale, în stilul clasic elegant. Potrivite pentru stilul vestimentar de zi cu zi, sunt papioanele colorate, imprimate, personalizate. Cu siguranță, acest tip de accesoriu este cel mai potrivit pentru tipul vestimentar casual, la birou, în cadrul petrecerilor informale, etc. Pentru evenimentele ce impun o ținută elegantă, clasică, cel mai potrivit este papionul foarte discret lucios, sau negru mat. The attitude matters!
papioane vesele
8. Ce avantaje şi dezavantaje ai întâlnit până acum în cariera ta?
I: Avantajul principal este că îmi pot folosi liber imaginația şi pun în practică cele mai năstruşnice şi unice idei. Dezavantajul principal este că nu am suficient timp la dispoziție să creez toate modelele pe care le doresc.
9. Ce îți place cel mai mult în ceea ce faci?
I: Îmi plac foarte mult modelele inedite, unice, pe care le lucrez pentru familiile cu îngeraşi. Momentul în care văd poze de la clienții mei, în care mama, tatăl şi puiul poartă acelaşi model de papion, mi se topeşte inima efectiv. Îmi place foarte mult că în această activitate învăț lucruri noi tot timpul, şi întotdeauna este ceva bun în plus pe care să îl pot adăuga produselor mele. De asemenea, îmi place că prin intermediul IvAtelier, ofer valoare şi experiențe unice clienților mei, iar entuziasmul acestora este o rasplată pe măsură.
10. Câteva cuvinte pentru persoanele pasionate de papioane.
I: În primul rând, vă felicit pentru această pasiune şi mă bucur să o împărtăşesc cu voi. Persoanele care poartă papion, sunt aici să facă o diferență, clar. O diferență de atitudine, stil, de libertate şi de optimism. Îndrăzniți pentru modele unice, personalizate, şi purtați-le în fiecare zi cu atitudinea corespunzătoare, căci vă sunt oferite şi create cu multă dragoste, unicitate şi muncă.
Pe draga mea Ivona o găsiți mereu activă pe pagina ei de Facebook, Papioane Handmade IvAtelier, întotdeauna prezentă pentru a vă da idei frumoase şi pentru a vă crea papioane care să vă reprezinte!

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *